Általános cikkek pim kiállítás rambo margó2014

John Rambo egy született bölcsész

.konyvesblog. | 2014. június 03. |

A Margó Fesztivál szervezői sem tudták szó nélkül hagyni az év elején felbukkant Rambo-videót, úgyhogy saját kiállítást szerveztek köré a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Sylvester Stallone akkor Nagy László Ki viszi át a szerelmet című versét szavalta, mára pedig számos kultikus filmes alak csatlakozott hozzá, például a Szex és New York díszszinglije, Carrie Bradshaw.

A videók alkotója a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett Boldizsár Péter, aki úgy társítja a költészetet és a popkultúrát, hogy ismert filmrészletek jeleneteire vágja rá az elszavalt klasszikus magyar verseket. A PIM-ben a Rambo-mémet helyezik más perspektívába, és a klasszikus kulturális tér, az irodalmi tematika és az világhálón terjedő mozgóképek világát próbálják társítani. Interaktív irodalmi tablót hoznak létre, melyben a kisfilmek mellett bemutatják az elhangzó verseket és szerzőiket is.

A Rambo átviszi a szerelmet a Margó fesztivál ideje alatt ingyenesen látogatható a múzeumban, a megnyitót június 11-én 18 órától rendezik. A kiállítást Vári György, irodalomtörténész, kritikus, újságíró nyitja meg, közreműködik Spilák Klára és Gáti Oszkár.

Facebook-esemény

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik gyerekkorukban gyakran képzelték magukat dzsungelharcos háborús veteránnak, vagy szavaltak már verset iskolai ünnepségen.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.