Általános cikkek john grisham

John Grisham megírja a Ha ölni kell folytatását

.konyvesblog. | 2013. május 03. |

John Grisham első regénye, a Ha ölni kell című bűnügyi történet folytatásán dolgozik. A Sycamore Row című könyv októberben jelenik meg – jelentette be kiadója, a Knopf Doubleday.

Az új regény főszereplője Jake Brigance, az ügyvéd, aki a kislánya elleni brutális erőszakot gyilkossággal megtorló apát képviselte az eredeti történetben.

Grisham a világ egyik legnépszerűbb bestsellerszerzője, becslések szerint könyveit összesen 250 millió példányban adták el. Emellett Hollywoodban is a legmegbízhatóbb írók közé sorolják: tíz filmadaptációja összesen 664 millió dolláros bevételt hozott – emlékeztetett a The Hollywood Reporter online cikke.

A Ha ölni kell 1989-ben jelent meg, és nem fogyott nagy példányszámban. A cég és a Grisham hírnevét megalapozó többi kötet után azonban az első regényét is újból kiadták, és ezúttal abból is bestseller lett.

A könyvből 1996-ban készült film Matthew McConaughey, Sandra Bullock és Samuel L. Jackson főszereplésével. A produkció 108 millió dolláros bevétellel zárta forgalmazását, és ezzel Grisham tíz filmjéből a második legjövedelmezőbb munka lett. A lista csúcsán egyelőre a 158 millió dollárt hozó A cég áll.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.