Általános cikkek john grisham

John Grisham megírja a Ha ölni kell folytatását

.konyvesblog. | 2013. május 03. |

John Grisham első regénye, a Ha ölni kell című bűnügyi történet folytatásán dolgozik. A Sycamore Row című könyv októberben jelenik meg – jelentette be kiadója, a Knopf Doubleday.

Az új regény főszereplője Jake Brigance, az ügyvéd, aki a kislánya elleni brutális erőszakot gyilkossággal megtorló apát képviselte az eredeti történetben.

Grisham a világ egyik legnépszerűbb bestsellerszerzője, becslések szerint könyveit összesen 250 millió példányban adták el. Emellett Hollywoodban is a legmegbízhatóbb írók közé sorolják: tíz filmadaptációja összesen 664 millió dolláros bevételt hozott – emlékeztetett a The Hollywood Reporter online cikke.

A Ha ölni kell 1989-ben jelent meg, és nem fogyott nagy példányszámban. A cég és a Grisham hírnevét megalapozó többi kötet után azonban az első regényét is újból kiadták, és ezúttal abból is bestseller lett.

A könyvből 1996-ban készült film Matthew McConaughey, Sandra Bullock és Samuel L. Jackson főszereplésével. A produkció 108 millió dolláros bevétellel zárta forgalmazását, és ezzel Grisham tíz filmjéből a második legjövedelmezőbb munka lett. A lista csúcsán egyelőre a 158 millió dollárt hozó A cég áll.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.