Jöhet az Érik a gyümölcs remake-je

.konyvesblog. | 2013. július 04. |

627.jpg

A DreamWorks, és Steven Spielberg az Érik a gyümölcs megfilmesítési jogaiért folytatnak tárgyalásokat a Steinbeck-jogok kezelőivel. A Dreamworks megerősítette, hogy Spielberg nem a rendezői székbe vágyik, producerként akar részt venni az adaptációban.

Steinbeck 1939-es, Pulitzer-díjas regényből korábban John Ford (Spielberg egyik kedvenc rendezője) forgatott nagysikerű filmet. A harmincas évek nagy gazdasági világválságának idején Tom Joad, és gazdálkodó családja próbál túlélni szegénységet, szárazságot, éhezést. Az 1940-es filmet hét Oscarra jelölték, végül a legjobb rendezőnek, és a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat hozta el. Az Érik a gyümölcs producere a Fox volt, azóta is ők kezelik a film külföldi jogait. Bár a hazai jogok az örökösök kezében vannak, a Fox valószínleg megragadja majd a lehetőséget, hogy az új verzióban gyártásában is részt vegyen.Tom Joadot 1940-ben Henry Fonda alakította, kíváncsian várjuk, hogy az remake-ben ki bújhat majd a bőrébe.

Hollywood már nagyon készül a regény megjelenésének jövőre esedékes, 75. évfordulójára. Robert Redford állítólag egy minisorozatot tervezett, de Spielberg keresztülhúzta a számításait a szélesvásznú mozival.

Forrás: DailyMail