Általános cikkek játék 2008 woody allen cartaphilus

UPDATE - JÁTÉK! - Woody Allen-könyvek

.:wendy:. | 2008. augusztus 04. |


Megint rengeteg megfejtés érkezett, a sorsoláson a gép pedig a nagyon szerencsés Vági Ákos nevét dobta ki, akit mailben is értesítünk. A kérdések mellett találjátok a helyes válaszokat is.


A Cartaphilus Kiadó gondozásában végre magyarul is olvashatók Woody Allen rövid, különböző lapokban megjelent humoros írásai, amelyekből a világon szinte minden kérésünkre választ kaphatunk a nagy rendezőtől. Ha érdekel, mit gondol Woody a halálról, az elhízásról, miért foglalkoztatja, hogyan találták fel a szendvicset és hogyan figurázza ki a legnagyobb filozófusokat, akkor nem kell mást tenned, mint helyesen válaszolni a kérdéseinkre és megnyerheted a rendező magyarul idén megjelent három nagyszerű kötetét.

Tehát, egy szerencsés olvasónk most boldog tulajdonosa lehet a Na ennyit erről, a Mellékhatások és a Tollatlan jószág című köteteknek. Beküldési határidő július 31. csütörtök 20:00. A helyes megfejtéseket a konyvesblog(kukac)gmail.com emailcímre várjuk.

A kérdések:

1. Mi Woody Allen eredeti neve? Allen Stewart Konigsberg

2. Hány Oscart nyert a rendező? Három - 1978, Annie Hall: legjobb rendező és legjobb eredeti forgatókönyv; 1987, Hannah és nővérei: legjobb eredeti forgatókönyv

3. Sorold fel Woody Allen legalább három angolul megjelent kötetének a címét. Például: Play it again, Sam (1969), Getting Even (1971), God: A Comedy in One Act (1975), Without Feathers (1975), Side Efects (1980), Lunatic's Tale (1986), Complete Prose of Woody Allen (1992), Writer's Block: Two One Actplays (2005)

4. Honnan származtak Woody nagyszülei? Egyik ágról osztrák zsidó, másik ágról orosz zsidó származásúak voltak.

5. Milyen irodalmi elismerésben részesült 1978-ban? O. Henry-díj (az egyetlen amerikai irodalmi díj, amelyet kizárólag a kiemelkedő novelláknak és kisregényeknek szánnak. A díjat az irodalmi műfaj jeles amerikai képviselőjéről, O. Henry-ről nevezték el.)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.