Általános cikkek játék 2008 woody_allen cartaphilus

UPDATE - JÁTÉK! - Woody Allen-könyvek

.:wendy:. | 2008. augusztus 04. |


Megint rengeteg megfejtés érkezett, a sorsoláson a gép pedig a nagyon szerencsés Vági Ákos nevét dobta ki, akit mailben is értesítünk. A kérdések mellett találjátok a helyes válaszokat is.


A Cartaphilus Kiadó gondozásában végre magyarul is olvashatók Woody Allen rövid, különböző lapokban megjelent humoros írásai, amelyekből a világon szinte minden kérésünkre választ kaphatunk a nagy rendezőtől. Ha érdekel, mit gondol Woody a halálról, az elhízásról, miért foglalkoztatja, hogyan találták fel a szendvicset és hogyan figurázza ki a legnagyobb filozófusokat, akkor nem kell mást tenned, mint helyesen válaszolni a kérdéseinkre és megnyerheted a rendező magyarul idén megjelent három nagyszerű kötetét.

Tehát, egy szerencsés olvasónk most boldog tulajdonosa lehet a Na ennyit erről, a Mellékhatások és a Tollatlan jószág című köteteknek. Beküldési határidő július 31. csütörtök 20:00. A helyes megfejtéseket a konyvesblog(kukac)gmail.com emailcímre várjuk.

A kérdések:

1. Mi Woody Allen eredeti neve? Allen Stewart Konigsberg

2. Hány Oscart nyert a rendező? Három - 1978, Annie Hall: legjobb rendező és legjobb eredeti forgatókönyv; 1987, Hannah és nővérei: legjobb eredeti forgatókönyv

3. Sorold fel Woody Allen legalább három angolul megjelent kötetének a címét. Például: Play it again, Sam (1969), Getting Even (1971), God: A Comedy in One Act (1975), Without Feathers (1975), Side Efects (1980), Lunatic's Tale (1986), Complete Prose of Woody Allen (1992), Writer's Block: Two One Actplays (2005)

4. Honnan származtak Woody nagyszülei? Egyik ágról osztrák zsidó, másik ágról orosz zsidó származásúak voltak.

5. Milyen irodalmi elismerésben részesült 1978-ban? O. Henry-díj (az egyetlen amerikai irodalmi díj, amelyet kizárólag a kiemelkedő novelláknak és kisregényeknek szánnak. A díjat az irodalmi műfaj jeles amerikai képviselőjéről, O. Henry-ről nevezték el.)