Általános cikkek játék 2008 tandori jaffa laár

JÁTÉK! Tandori-könyv és Laár-cd

.:wendy:. | 2008. május 13. |

Ezen a héten dupla játékot hirdetünk, könyvet és cédét is nyerhetnek az okos és szemfüles olvasók.

A játék határideje: május 10., szombat, 18:00. Helyes válaszokat ide: konyvesblog(kukac)gmail(pont)com. Kérjük, hogy subjectbe írjátok be, a könyvre, vagy a cd-re külditek a megfejtést!

Könyvnyereményünk Tandori Dezső új, a Jaffa Kiadónál megjelent Torlandó szörfpóker című könyve, amelyet három példányban sorsolunk ki a helyesen válaszolók között.

UPDATE: És íme itt vannak a megfejtések és a szerencsés nyertesek nevei. Megint nagyon sok helyes megfejtés érkezett. A válaszok: Laár-cd: 1: Laár pour l'art, 2: c 3: c. Tandori-könyv: 1: b 2: b 3: a.

Cd-t nyertek: Varga Anett, Pál Gábor, Barti Magdolna. Könyvet nyertek: Bodroghi Csilla, Varga Beatrix és N. András. Miden nyertest emailben is értesítünk.  Aki nem nyert, ne csüggedjen, nemsokára jön az újabb nagyszabású játék.

 

A kérdések pedig:

1. Mi Tandori Dezső kedvenc állata?

a) kutya
b) veréb
c) sün

2. Mi Tandori Dezső legmagasabb állami kitüntetése és mikor kapta meg?

a) József Attila-díj (1978)
b) Kossuth-díj (1998)
c) Prima Primissima-díj (2007)

3. Mi Tandori végzettsége?

a) magyar-német tanár
b) angol-magyar tanár
c) filozófus

A megnyerhető három cd pedig Laár András, szintén a Jaffa Kiadónál megjelent meseregénye hangoskönyv formában. A csőevő duhajka meséi között olyan csodás történeteket  hallhatunk, mint a Mese az ugróbugró bábonyról, akinek a neve Csimpasz, és aki addig-addig, amíg már tényleg címűt vagy a Mese Vakrapeciről, a pókmajomról címűt. Érdemes tehát játszani. A kérdések:

1. Mi Laár András társulatának neve?

2. Melyik zenekarban játszik Laár Anrdás?

a) LGT
b) Csókolom
c) KFT

3. Melyik vallás követője Laár András?

a) katolikus
b) zsidó
c) buddhista

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.