Általános cikkek játék 2008

UPDATE - JÁTÉK! - Nyerj Kollár-Klemencz - Kistehén melankólikusok cd-t!

.:wendy:. | 2008. szeptember 15. |

És itt is vannak a nyertesek, mindenkinek szívből gratulálunk, a mailek is hamarosan mennek:

Veszeli Géza, Szilágyi Éva, Potari Julianna Kata, Pál Gábor.

A megfejtések alább olvashatók.


Szeptember elején jelent meg Kollár-Klemencz Laci és a Kistehén melankólikusok lírai hangvételű albuma: az Ember a fán. Most négy szerencsés olvasónk megnyerheti a cédét, ha helyesen válaszol négy kérdésre.

A lemez éppen a KISTEHÉN TÁNCZENEKAR, új nevén LITTLE COW –KISTEHÉN! páratlan sikerrel kecsegtető, sorsfordító kalandjának küszöbén jelenik meg. A jellegzetesen kelet-európai hangulatokat közvetítő csapat szeptemberre meghívást kapott az Egyesült Államokba és Kanadába egy majdnem két hónapos koncertturnéra, - végigkoncertezik az egész keleti és nyugati partot. A turné több újabb nemzetközi jelentőségű fesztiválon való részvételt és az utazásról dolumentumfilm is készül.

A válaszokat a konyvesblog(kukac)gmail.com címre várjuk szeptember 12. péntek 20:00-ig.

A kérdések:

1. Mikor alakult a Kistehén tánczenekar? -- 2002-ben, de 204-ben lett végleges a felállás.

2. Ki tervezte a zenekar kabalafiguráját? -- Igor Lazin és Kollár-Klemencz Laci

3. Mi volt a zenekar első leghíresebb slágere? -- Szájbergyerek

4. Melyik nagysikerű zenei projectben működött közre Kollár-Klemenc Laci a közelmúltban? (Segítség: több más ismert zenésszel idézték fel a máig jól ismert régi kávéházi slágereket.) -- Budapest Bár

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

ADVENT
...
Könyves Advent

Tüdős Klára becsvágyát a családja értetlenkedése is fűtötte

Olvass bele Bódis Kriszta Korzón a pokolba című kötetébe!

...
Könyves Advent

A Baska magyarul beszél egy Benes-dekrétumok elől menekülő család drámájába avat be

A 12 éves Baska József és családja 1947-ben menekült Magyarországra a Beneš-dekrétumok és a kitelepítés elől. Felnőttként megírta, hogy mi történt azon a sorsdöntő téli éjszakán. Olvass bele a kötetbe!

...
Könyves Advent

Egy autista srác természethez írt szerelmes levele

Dara McAnulty magával ragadó, lírai hangvételű könyve, az Egy ifjú természetbúvár naplója a természettel való mély kapcsolatát tárja fel, de olvashatunk benne az aktivista munka és az autista lét mindennapi kihívásairól és örömeiről is. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Rosszul végződő, abszurd és megbocsájtó mesék – 8 prózakötet karácsonyra

Három fiútestvér, három nemzedék, egy zombianyu és megannyi izgalmas sztori. Például családtörténetek és tönkretett szerelmek, metsző irónia és őrült tanmesék. 8 friss magyar prózakötetet ajánlunk.

...
Könyves Advent

Jézus korában is kórházban születtek a kisbabák? Keresd a választ a Bibliai Kisokosban!

Bibliai Kisokos csupa olyan kérdést tesz föl, amelyet minden Biblia iránt vagy napjaink bibliai vonatkozású helyszínei, kultúrtörténeti eseményei iránt érdeklődő gyermek vagy épp felnőtt fejében is megfogalmazódhat. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Mister Morrison állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!