Általános cikkek játék film cirkó

JÁTÉK: Nyerj jegyet az Én és Kaminski című filmre!

.konyvesblog. | 2016. április 26. |

 Játssz és nyerj jegyeket a Good Bye, Lenin! rendezőjének és főszereplőjének új filmjére, ami az életrajzírás nehézségeit tárja a nézők elég szórakoztatóan!

Egy magát sokra tartó, pénzéhes újságíró meg akarja írni a híres öreg festő, Kaminski életét. Az elfelejtett szürrealista művész Matisse nagy barátja volt, Picasso pedig azt állítja róla, hogy egyedül rá nem volt hatással a művészete a 20. században. A festő életét megírni óriási biznisz, ezért a leendő életrajzíró mindent megtesz, hogy célt érjen. Daniel Kehlmann 2003-as regényéből a Good Bye Lenin! rendezője (Wolfgang Becker) és főszereplője (Daniel Brühl) készített remek humorú, különös ritmusú és hangulatú bölcsészfilmet, amiben sokat beszélnek írásról, életről és szerelemről, miközben felteszik a kérdést: hogyan beszélhető el egy ember élete?

Én és Kaminski (Ich und Kaminski, német, 2015, 124 perc) Bemutató: 2016. április 21.

Kérdés:

  1. Melyik ismert zenekar jelenik meg az Én és Kaminski előzetesében?
  2. Ki alakítja Kaminski régi nagy szerelmét a filmben?

A válaszokat a Cirkó emailcímére kell elküldeni április 27-én 12:00-ig: press@cirkofilm.hu

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.