Általános cikkek játék merlin 2009

Játék! Nyerj jegyet a HOPPArt előadására a Merlinbe!

.:wendy:. | 2009. április 16. |

A HOPPArt Társulat rendhagyó dologra készül: Roderick Thorp: Minden elmúlik egyszer – Nothing lasts forever, valamint John McTiernan: Drágán add az életed - Die Hard című filmje alapján színdarabot készítettek. Most egy szerencsés olvasónk partnerével jegyeket nyerhet az előadásra!

„A Halálkemény színészgárdájának és munkatársainak sikerült véghez vinniük azt a merész ötletet, hogy a felhőkarcolóban játszódó, golyózáporral, robbanásokkal, terroristákkal, és véres atlétapólóban rohangáló főhőssel tarkított történetet egy helyszínen mutassák be, pontosabban parodizálják ki. A feladat sikeresnek bizonyult, hiszen a darab elképesztően kreatív ötletekkel, remek alakításokkal, és nem mellesleg gyakran a filmből vett szó szerinti idézetekkel (vagy azoknak kiforgatásával) óriási népszerűséget váltott ki a közönség körében. Talán még azokban is, akik netán nem látták a filmet. Valamennyi karakter erősen eltúlzott képmása filmbéli megfelelőjének, mégis pont ez adja a darab humorának központi forrását. Fegyverek, adóvevők, bombák nincsenek, csupán elmutogatják őket, a hangokat utánozzák, ám amit a legjobban sikerült kivitelezni, azok a díszletek és a fények. Egy épületben játszódik a film, azonban főhősünk, John McLain (jelen esetben Kemény János) így is sok helyen fordul meg a szellőzőjáratoktól kezdve egészen a tetőig. Bujkálásait, meneküléseit jól illusztrálták a szereplők mozgásai a javarészt nejlonból álló díszletek között, valamint a különböző színű, figyelemirányító fények. Ezen kívül kacagtató, ügyesen megírt táncos-zenés betétek fokozták az amúgy rendkívül vidám hangulatot. Közülük a legfigyelemreméltóbb az a kis epizód volt, melyben a kommandósok támadást intéznek az épület ellen. Ezt a szereplők úgy „rekonstruálták”, hogy csak egy helyben trappoltak és énekeltek, miközben a színpad közepén elhelyezett nagy nejlonra különböző indulatszavak és felszólítások voltak kivetítve.


Partnereddel a Merlin Színház vendége lehetsz 2009. április 23-án a HOPPart Halálkemény előadásán 19:00 órai kezdettel. Nyereményjegyedet pedig beválthatod az étteremben 20 % á la carte menü- vagy 50 % partikedvezményre.

A megfejtéseket az info(kukac)merlinszinhaz.hu  e-mail címre várják április 20-ig.

Melyik akciófilm paródiája a Halálkemény c. előadás?

1.Minden elmúlik egyszer – Nothing lasts forever
2.Az utolsó akcióhős
3.Drágán add az életed - Die Hard