Általános cikkek játék regény 2010 fry

JÁTÉK - Nyerd meg Stephen Fry Hazudozó című könyvét!

.:wendy:. | 2010. november 22. |
Köszönjük a sok megfejtést, itt is vannak a nyertesek. Gratulálunk tehát Szabó Andrásnak, Poráczki Gabriellának és Molnár Sándor Dánielnek, mindegyiküket emailben is értesítettük.
 
A helyes megfejtések pedig: 

1. Adrian Healey
2. mi a krikettre gondoltunk, de elfogadtuk a tenisz és a snooker megfejtéseket is
3. A víziló

Eheti játékunkban három szerencsés olvasónk megnyerheti Stephen Fry Hazudozó című könyvét a Kult Könyvek kiadó jóvoltából. November 16-ig várjuk a szokásos konyvesblog(kukac)gmail.com emailcímre a helyes megfejtéseket.
 
A kérdések: 
 
1. Ki a főszereplője a Hazudozó című regénynek?

2. Melyik az az angol sport, amelynek egyetlen mérkőzése akár egy egész hétvégén át is eltarthat?

3. Mi volt Stephen Fry előző, magyarul megjelent regényének a címe?
 
A Hazudozóban Adrian Healey viszontagságokkal teli életét ismerjük meg az angol bentlakásos fiúiskolák világától a Cambridge-i doktorátusig, fiúszerelmektől a nőkig, a valóság látszatától a teljes, mindent átitató fikcióig. Fry részben önéletrajzi ihletettségű regénye ismét tabukat döntöget és persze tükröt tart. Adrian azt is tudta, hogy Adrian hazugságai igazak: ugyanúgy megélte, átélte és előadta őket, mint mások az igazságot már ha másoknak van igazságuk, és lehetségesnek tartotta, hogy ez az utolsó hazugság kitart a sírig. Semmi nem az a regényben, aminek látszik, mindenkinek van rejtegetni valója, épületes hazugsága, és a szerző Healeyvel karöltve előszeretettel hozakodik elő a mocskosabbnál mocskosabb részletekkel. Ahogyan azonban a regényt átszelő idegen szál fokozatosan összefonódik a cselekménnyel, kiderül, hogy a saját világot építgető Adrian még csak alig pedzi az intelligenciájukkal mit kezdeni nem tudó, unatkozó ex- és regnáló angol és magyar titkosszolgálatok ártatlannak alig nevezhető játékát. "Nem volt benne biztos, hogy vajon rohadt krumplinak jobb lenni, vagy egészségesnek, hogy inkább lenne biztonságos meleg zsákban, mint kidobva és visszaszántva a földbe. Egy dologban volt biztos: mindkét sors jobb, mint Istennek lenni."