Általános cikkek játék gyerekkönyv patrick ness

JÁTÉK - Nyerd meg Patrick Ness Kés a zajban című könyvét!

.:wendy:. | 2010. november 30. |

Köszönjük a rengeteg megfejtést, itt is van a három nyertes, akiket emailben is értesítettünk. Azok akik, most nem jártak szerencsével, ne csüggedjenek, holnap új játék következik!

Gratulálunk tehát: Pazzo dei Pazzinak,  Varju Eszternek és Bálint Tamásnak.



Eheti játékunkban egy igazi kuriózumot nyerhet meg az a három olvasónk a Vivandra Kiadó jóvoltából, aki helyesen válaszol három egyszerű kérdésünkre. Patrick Ness regényét a Times minden idők egyik legjobb ifjúsági regényeként aposztrofálta és a könyv számos díjban részesült 2009-ben.

A regény Patrick Ness Chaos Walking trilógiájának első kötete. A trilógia az egész világon sikeres, több mint 15 nyelven megjelent, számos elismerést, díjat nyert ifjúsági könyv kategóriában, de a felnőtteknek is szívvel-lélekkel ajánljuk. Különleges, nem fér bele egy stílus-kategóriába sem. Thriller, scifi, fejlődéstörténet, mindez  Patrick Ness sajátos, brilliáns nyelvezetével.

A megfejtéseket a szokásos konyvesblog(kukac)gmail.com emailcímre várjuk.

A kérdések:

1. A Guardian melyik díjában részesült a könyv 2009-ben?

2. Mi a Chaos Walking-trilógia másik két kötetének a címe?

3. Hol született és hol él a szerző jelenleg?

 

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.