Általános cikkek játék gyerekkönyv patrick_ness

JÁTÉK - Nyerd meg Patrick Ness Kés a zajban című könyvét!

.:wendy:. | 2010. november 30. |

Köszönjük a rengeteg megfejtést, itt is van a három nyertes, akiket emailben is értesítettünk. Azok akik, most nem jártak szerencsével, ne csüggedjenek, holnap új játék következik!

Gratulálunk tehát: Pazzo dei Pazzinak,  Varju Eszternek és Bálint Tamásnak.Eheti játékunkban egy igazi kuriózumot nyerhet meg az a három olvasónk a Vivandra Kiadó jóvoltából, aki helyesen válaszol három egyszerű kérdésünkre. Patrick Ness regényét a Times minden idők egyik legjobb ifjúsági regényeként aposztrofálta és a könyv számos díjban részesült 2009-ben.

A regény Patrick Ness Chaos Walking trilógiájának első kötete. A trilógia az egész világon sikeres, több mint 15 nyelven megjelent, számos elismerést, díjat nyert ifjúsági könyv kategóriában, de a felnőtteknek is szívvel-lélekkel ajánljuk. Különleges, nem fér bele egy stílus-kategóriába sem. Thriller, scifi, fejlődéstörténet, mindez  Patrick Ness sajátos, brilliáns nyelvezetével.

A megfejtéseket a szokásos konyvesblog(kukac)gmail.com emailcímre várjuk.

A kérdések:

1. A Guardian melyik díjában részesült a könyv 2009-ben?

2. Mi a Chaos Walking-trilógia másik két kötetének a címe?

3. Hol született és hol él a szerző jelenleg?

 

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.