Általános cikkek játék park 2010

Eredményhirdetés - Játék - Nyerd meg az Ahol a vadak várnak című könyvet!

.:wendy:. | 2010. március 09. |

Köszönjük a nagyon sok megfejtést, itt is vannak a nyertesek, akiknek mentek az emailek is:

Csobán László, Poráczki Gabriella, Abajkovics Péter, Fodor Péter és Domokos Márton.

És a helyes megfejtések: 

1. 1963

2. John Malkovich menet, Adaptáció

3. Max

Öt nagyon szerencsés olvasónk most a Park Kiadó jóvoltából megnyerheti az Ahol a vadak várnak című könyvet, amely a hatalmas népszerűségnek örvendő Maurice Sendak azonos című képeskönyve alapján készült és amely az alapja a mozikban nemrég bemutatott Spike Jonze-filmnek. Dave Eggers író, forgatókönyvírót 2003-ban kereste meg  Spike Jonze, hogy lenne-e kedve együtt dolgozni vele az Ahol a vadak várnak megfilmesítésén, Eggers boldogan mondott igent és most a film mellett regényformában is olvasható ez a fantasztikus történet.

Ha helyesen válaszolnak három kérdésünkre, öten megnyerhetik a kötetet. A válaszokat március 7-ig várjuk a szokásos konyvesblog(kukac)gmail.com email címre.

A kérdések: 

1. Mikor jelent meg Maurice Sendak képeskönyve? 

2. Sorold fel Spike Jonze két másik filmjét!

3. Hogy hívják az Ahol a vadak várnak főhősét? 

 

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.