Általános cikkek játék 2008 ulpius

JÁTÉK! Maros András: Limonádé -UPDATE

.:wendy:. | 2008. május 26. |

Ezen a héten is fantasztikus játékot hirdetünk, Maros András Limonádé című kötetét lehet megnyerni az Ulpius Kiadó jóvoltából. Különlegesség, hogy a regényt a szerző a szerencsés nyertesnek névre szólóan fogja dedikálni.

Mi nagyon szerettük a regényt, igazi üdítő olvasmány, hogy az idióta szójátékkal éljünk, így valószínűleg a szerencsés 10 olvasó is örülni fog az ajándéknak. Utazásra, strandra ideális, de egyáltalán szerintem mindenhol jó olvasni.

És akkor következzenek a kérdések, nyafogást nem fogadunk el, mindegyikre könnyű válaszolni, ráadásul azért egy Maros-aláírásért érdemes egy kicsit kutatni a szerző után.

Beküldési határidő május 24. szombat 18:00 óra, a  megfejtéseket a konyvesblog(kukac)gmail.com címre várjuk.

UPDATE: És akkor itt vannak a szerencsés nyertesek: Varga Virág, Melhardtné Nagy Zsuzsa, Enok mester, solvejg, Cseh Dóra, Préger György, Réczey Zoltán, Kovács Emese, Horváth Andrea, Szabó Árpád. Gratulálunk, mindenkit emailben értesítünk!

A helyes válaszok pedig: 1) Gumiember és/vagy Overnight 2) Puff és/vagy Neveket akarok hallani 3) b 4) b 5) c

1.  Melyik magyar film társ-forgatókönyírója volt Maros András?

2. Mi Maros András novelláskötetének a címe?  

3. Mi Maros jelenlegi civil foglalkozása?

a) közgazdász
b) reklámszakember
c) újságíró

4. Mi Tibornak, a főszereplőnek a kedvenc itala?

a) cola
b) limonádé
c) tej 

5. Mi George Kedves foglalkozása?

a) író
b) zeneszerző
c) hegedűművész

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.