Általános cikkek játék 2008 jaffa

JÁTÉK! - Carmen Michael: Bohémélet

.:wendy:. | 2008. augusztus 13. |

Mint mondtuk, a héten több játékunk is lesz, a mostani egy kicsit könnyedebb téma, Braziliába utazhattok velünk, ha csak gondolatban is Carmen Michael segítségével. A szerző kendőzetlen őszinteséggel mesél brazíliai kalandjairól, a brazil férfiakról, Rioról, a város kettős arcáról, az ijesztő szegénységről és a vele egymás mellett létező irtózatos gazdagságról.

Három szerencsés olvasónk most megnyerheti a Bohémélet című könyvet a Jaffa Kiadó jóvoltából, ha helyesen válaszol a következő kérdésekre. A válaszokat a szokásos konyvesblog(kukac)gmail.com emailcímre várjuk augusztus 17. vasárnap 20:00-ig, subjectbe írjátok oda, hogy Bohémélet.

1. Milyen származású Carmen Michael?

 
2. Kik azok a brazil pasik, akik külföldi nők pénzén élnek?
 

3. Hogy hívják a született rió de janeiróiakat?
 
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.