Általános cikkek játék 2008 jaffa

JÁTÉK! - Al Alvarez: A nagy menet - Welcome to Las Vegas

.:wendy:. | 2008. szeptember 29. |

Kisorsoltuk a szerencsés nyerteseket, gratulálunk Lukács Istvánnak, Thury Zsuzsannának és Orsai Zoltánnénak. Mailek mennek.

A helyes válaszok: 1/b, 2/c, 3/c

Eheti játékunkban a Jaffa Kiadó gondozásában megjelent A nagy menet - Welcome to Las Vegas című könyvet nyerheti meg három szerencsés olvasónk. A nagy menet Las Vegasba, a szerencsejátékok világába kalauzolja olvasóját. Al Alvarez kellő távolságtartással és hamisítatlan iróniával szemléli ezt a különös világot.

A helyes megfejtéseket szeptember 28. 20:00-ig várjuk a szokásos konyvesblog(kukac)gmail.com emailcímre.

A kérdések:

1. Mikor jelent meg első kiadásban Al Alverez A nagy menet – welcome to Las Vegas című könyve?
a) 1980
b) 1983
c) 1987

2. Melyik játék világába vezeti be Alverez olvasóit ezzel a könyvével?
a) sakk
b) kanaszta
c) póker

3. Ki az a kortárs magyar költő, aki olyan jól pókerezik, hogy két éve interneten bejutott a Las Vegas-i póker világbajnokságra (WSOP)?
a) Acsai Roland
b) Térey János
c) Varró Dániel

4. Milyen származású Al Alvarez?
a) spanyol
b) brazil
c) angol

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.