Általános cikkek sci-fi videó szerelem hold italo_calvino

Milyen messze van a szerelem?

Valuska László | 2012. október 30. |

A 29 éves Shulamit Serfaty csodás animációját mutatjuk be, amit Italo Calvino A Hold távolsága (The Distance from the Moon) című történetéhez készített. Sci-fi és szerelem, valamint a Hold tejének összegyűjtése játszik jelentős szerepet a történetben.

Calvino Le Cosmicomiche című novellagyűjteményében jelent meg először a történet olaszul még 1965-ben, majd 1968-ban fordították le angolra, magyarul a Kozmikomédia címmel jelent meg a Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatában 1972-ben.

"Az öreg Qfwfq visszaemlékszik azokra az időkre, amikor a Hold oly közel keringett, hogy a dagály mozgatta tengerrel majdnem összeért. Akkoriban az emberek csónakba állított létrákon másztak át a Hold felszínére, hogy összegyűjtsék a Földről a Holdra kerülő sok lim-lom erjedéséből született Tejet. Az eltávolodott Hold felszínén maradt Vhd Vhd kapitány felesége" - összegezte az SFkönyvtár a történet lényegét.

A grafikusként és illusztrátorként dolgozó Serfaty elsősorban gyerekkönyveket rajzol, az elmúlt években 40-nél is több könyve jelent meg. Ez meg is látszik a kisfilmen, ami roppant kreatív és szellemes, valamint mi érzelmesnek is tartottuk.