iPhone 4 - A könyvolvasás forradalma

.:wendy:. | 2010. június 11. |

A hatalmas érdeklődéssel várt iPhone 4 bemutatója nemcsak a hardcore iPhone rajongókat vette le a lábáról, hanem azokat is, akik eddig csak arra vártak, hogy végre a telefonjukon olvashassanak például könyveket. Az új iPhone ugyanis a sok más mellett még ezt is tudja.

Az e-könyv olvasók megjelensével egy időben merült fel a fogyasztókban és a fejlesztőkben is az igény egy majdani olyan multinacionális készülék iránt, amely egyszerre foglalja magába az összes telekommunikációs eszközt és szolgáltalást, internetezni lehet vele, valamint zenelejátszóként és könyvolvasóként is működik egyszerre. A iPad megjelenése egyrészt tágította ezeket a határokat, hiszen az Apple táblagépén nemcsak internetezni, hanem könyvet olvasni is tudunk kényelmesen, valamin az iBooks applikációval a könyvek vásárlása és azonnali olvasása is pofonegyszerűen elérhetővé vált. A negyedik generációs iPhone viszont még ennél is többet nyújt: Az Apple saját iTunes Store-jából hamarosan már könyveket is lehet vásárolni, amiket az összes iOS-t futtató készülékre felmásol a kliensprogram. Zenében pedig hagyományosan erősebbek voltak az i-kütyük, mint bármelyik versenytárs, ez nem változott az évek során.

Az új iPhone e-könyv olvasó programja alap alkalmazásként lesz megtalálható a készüléken, és a felhasználónak megannyi lehetőse lesz arra, hogy hogyan használja az elérhető szövegeket a telefonján. Nemcsak olvasni lehet majd tehát, hanem szöveget kijelölni, kiemelni, jegyzeteket adni hozzá. A hagyományos szövegformátumok mellett az iPhone 4 a PDF-eket is könnyedén kezeli, a könyvek mozgó lapjainak animációja pedig folyamatos és kényelmes. Nem utolsó szempont, hogy az e-mailben kapott PDF formátumú csatolmányokat is az iBooks szoftverben tudjuk majd elolvasni.

Nézd meg az alábbi videót, amelyben Steve Jobs bemutatja a mobilon is elérhető iBooks könyvesboltot.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.