Szívünk rajta gyerek d:book

Időutazós és mesés ismeretterjesztő könyv kapott Szívünk rajta-matricát

.konyvesblog. | 2018. november 30. |

A kiemelt kötet mellett minden hónapban több gyerekkönyv is matricát kap a Szívünk rajta programban. Legutóbb az észt Anti Saar Így mennek nálunk a dolgok című mesefüzére lett a hónap kiemelt könyve, mellette pedig két másik kötet lett matricás.

Victoria Vázquez: Az elveszett üzenet

Victoria Vázquez: Az elveszett üzenet

Fordította: Rusznák György, Napraforgó, 2018, 137 oldal, 2990 HUF

 

Victoria Vázquez nyomozós kalandregényének első része után Szívünk rajta-matricát kapott a széria második darabja, Az elveszett üzenet  is. A két jó barát, Csiang és Alexa ezúttal is egy olyan kaland részesei lesznek, melynek során nagy utat tesznek meg térben és időben egyaránt. "Nagyon szórakoztató olvasmány, kis kamaszoknak jó szívvel ajánlom, főleg, ha a szüleik szeretnék velük megszerettetni az olvasást" - mondta róla a hónap értékelője, Szinetár Dóra.

Peter Wohlleben: Érted a fák beszédét?

Peter Wohlleben: Érted a fák beszédét?

Fordította: Balázs István, Kolibri, 2018, 128 oldal, 3999 HUF

 

Peter Wohlleben neve főleg A fák titkos élete című könyve miatt csenghet ismerősen, melyben olvasmányosan mutatja be a fák közötti interakciókat. Annak a kötetnek van már gyerekpárja is, mégpedig az Érted a fák beszédét? című mesés felfedező könyv, melyben a kisebbek számára is érthető módon és nyelvezettel ír a fákról és az erdő lakóiról. Szinetár Dóra értékelésében reményének adott hangot, hogy sok gyerekhez eljut Wohlleben könyve, és sokan nyitottak is lesznek a benne levő sok érdekességre.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.