Hogy maradt ki a Blikkből a címlapsztori?

Hogy maradt ki a Blikkből a címlapsztori?

Valuska László | 2014. december 03. |

 Kép: médiapiac.com

A Blikk korábbi, a Népszabadság jelenlegi főszerkesztője, Murányi Marcell könyvet írt arról a 3000 napról, amit a vezető bulvárlap élén töltött. Arra kértük, elevenítse fel az 5 legérdekesebb napját. Itt vannak az e-mailben elküldött válaszai, bátran lehet tippelgetni, melyik sztori kiről szólhat:

Murányi Marcell: Szex, celebek, politikusok

XXI. Század Kiadó, 2014, 300 oldal

 

1.

A Blikkből egyszer kimaradt a címlapsztori. A nagy kavarásban, amikor a vidéki kiadásból megcsinálták kollégáim a fővárosi kiadást, a címlap ajánló egy olyan oldalra mutatott, amin már csak hirdetés volt, a sztori szőrén-szálán eltűnt, és ez senkinek nem tűnt fel a hat blikkes ellenőrzési szinten. Ezzel is sajtótörténelmet írt a Blikk.

2.

Lapzárta előtt fél órával hívott fel egy ismert ember, hogy nem szakított a párjával. Az a sztori lett volna a címlap, de meg kellett "ölni". Drámai futkosás kezdődött egy induló anyagért. Néhány héttel később felhívott, hogy szakítottak, de csak azért mondja el, hogy hamarabb jelenjen meg nálunk az anyag, mint a konkurenciánál, mivel korrektek voltunk vele.

3.

Az ismert színésszel találkoztam, mielőtt bevonult volna a börtönbe. Előtte több pert is indított a Blikk ellen. Amikor beszéltünk, azt mondta: milliókat kerestetek rajtam, most ebből valamit vissza akarok kapni, mert az nekem jár.

4.

Egy ismert ember néhány neki nem tetsző cikk után meg akarta venni a Blikket pár millióért. De csak úgy, hogy hirdetéseket vett a lapban, cserébe elvárta volna, hogy csak az jelenjen meg, ami neki tetszik.

5.

Egy közszereplő lánya beperelt engem és a lapot, mert megírtuk, bizonyítékokkal alátámasztva, hogy az ősi mesterséget űzi. Az ellenem indított pert elbukta, mert az igazat írtuk. A lap ellen indítottat viszont megnyerte, mert a cikkhez illusztrációként és bizonyítékként használtuk a képét. Ha viszont nem hoztuk volna a képeket, nem tudtuk volna alátámasztani a cikket.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.