Harry Hole visszatér és egy tinderes gyilkos nyomába ered

.konyvesblog. | 2017. október 30. |

Harry Hole három éve visszavonult a nyomozói munkától, a rendőrtiszti főiskolán tanít, kiegyensúlyozott életet él. Ám a boldogság vékony jég, amely bármikor beszakadhat az ember lába alatt.

Jo Nesbo: Szomjúság

Fordította: Petrikovics Edit, Animus Kiadó, 2017, 496 oldal, 3980 HUF

 

Amikor egy fiatal nőt brutálisan meggyilkolnak a fővárosban, Mikael Bellman rendőrfőkapitány személyes okokból Harry segítségét kéri. Hamarosan újabb hasonló gyilkosság történik, Harry pedig - sutba dobva élete szerelmének és önmagának tett ígéretét - beleveti magát a munkába. Mindössze két nyom van, amelyen elindulhatnak: az első áldozat nyakán lévő sebekben talált rozsda- és festékmaradványok, valamint a tény, hogy mindkét nő társkereső oldalak rendszeres látogatója volt.

Jo Nesbø: A történetmesélés gyakran a manipulálásról szól

Fotó: Valuska GáborA bűnözők az utolsó lázadók - véli Jo Nesbø, aki a múlt hétvégén Budapesten dedikálta legújabb könyvét, a Vér a havont. Utóbbi hőse egy diszlexiás bérgyilkos, aki azt a megbízást kapta, hogy nyírja ki a főnöke feleségét (kritikánk róla ITT...

Harry azonban valami mást is lát. Valamit, ami megragadja a figyelmét, és arra ösztökéli, hogy mit sem törődve a kockázattal újra a nyomába eredjen a gyilkosnak, aki egyszer már túljárt az eszén.

Olvass bele a regénybe:

nesbo-szomjusag-reszlet.vegleges.docx by konyvesblog on Scribd