Általános cikkek fantasy blood song anthony ryan

Hamarosan nyomtatásban is jön a Blood Song

.konyvesblog. | 2013. június 26. |

13569581.jpg

Július 2-án végre nyomtatásban is megjelenik az elsőkönyves szerző, Anthony Ryan bemutatkozó fantasy regénye, a Blood Song. Még meg sem jelent a regény, kiadási jogait máris legalább 13 országba eladták. Nagyon úgy néz ki, hogy ez még csak a kezdet!

Az angol Anthony Ryan hat és fél év alatt írta meg debütáló regényét, de hiába házalt vele irodalmi ügynökségeknél, mindegyik visszautasította. Ezután az e-könyv formátumú magánkiadással próbálkozott, a kötet 2012 januárjában jelent meg az Amazon Kindle boltjában. Az első pár hónapban néhány ezer példányban fogyott, és olyan kiemelkedő olvasói értékeléseket kapott, hogy felfigyelt rá a Penguin óriáskiadó amerikai leányvállalatának egyik főszerkesztője. Ő megkereste az írót, a kiadó pedig egy három könyvre szóló szerződés kötött vele 2012 júliusában. Addigra az e-könyv eladási mutatói már meghaladták a húszezer példányt, és a lendület azóta is töretlen.

Az Amazonon jelenleg minden idők legjobb epikus fantasyjének számít, 850 olvasói értékelésből 750-en adták meg rá a maximális 5 csillagot, a többiek sem mentek 4 csillag alá. A világ legnagyobb, könyvekhez kapcsolódó közösségi oldalán, a Goodreadsen is minden idők legjobb fantasy regényének számít, több ezer olvasói értékelés alapján, 4.62-es átlaggal. (Összehasonlításképpen ugyanitt a Trónok harca 4.43, míg a Gyűrűk ura 4.41 átlag értékelésen áll.)

A Blood Song sikere az e-könyv formátumú magánkiadásban rejlő lehetőségek egyik diadala. Sok kezdő írónak adhat inspirációt, de azt tudni kell, hogy rendkívül keveseknek sikerül ilyen módon kitörni. Ezen a területen is egyre nagyobb a konkurencia, és az olvasók egyre nehezebb találnak rá az igazi gyöngyszemekre.

Az utóbbi hat év legnagyobb új fantasy szenzációjának ígérkező kötet magyarul is megjelenik majd. Várhatóan a Vér dala címmel, legkésőbb 2014 elején a Fumax kiadó gondozásában, akik már eddig is a fantasy irodalmi újhullám számos kiemelkedő alkotását honosították.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.