Általános cikkek litera naplopás

Garaczi Háy Jánost parodizál

Könyves Magazin | 2007. december 01. |
A litera Naplopás című, 5. születésnapi partiján hét kortárs író olvasta fel naplóparódiáit, hét kortárs íróról a Merlinben. Garaczi László netnaplóparódiáját olvashatják Háy Jánostól.

Kedves naplóm! Ma reggel egyszer csak azon kapom magam, hogy ülök az íróasztalnál, és túl forró a kávém, és rájövök, hogy szerda van, és a szerda az a nap, mikor a tarackóhernyei Sokác Gézának odakoppan a feje a kocsmaasztalhoz, amitől azonnal el is kábul, de a Bedő Ferinek és a Tót Lajosnak még nem tompítja el agyát annyira a rettenetes nohabor, amit a környék iparilag súlyosan szennyezett földjébe kapaszkodó tőkék izzadnak ki magukból, hogy ne folytassák el-elakadó nyelvvel a beszélgetést. Bedő Feri három liter bor után mindig elkezdi nem érteni, főleg így szerdán, pedig már húsz éve traktoros a téeszcsében és kivágták a fél gyomrát és az egyik tüdejét a ciános lőre és a vegyszerezett kapadohány miatt, szóval tudott egyet s mást a dolgokról, értette a csíziót, viszont azt sehogy se értette, hogy először nem vagyunk, aztán megszületünk és vagyunk, aztán megint nem vagyunk, ezt nem. Mint mikor a Rózsika, a felesége, aki egyébként csak bosszúból ment hozzá, mert egyszer kislánykorában meztelen talppal járta a tarlót, és meglátta őt az ágazatvezető, és gúnyosan odacöcögött, és attól kezdve a Rózsika halálos bosszút fogadott a férfinem ellen, és sajnos e bosszú tárgya éppen a Bedő Feri lett, szóval olyan ez, mint mikor a Rózsika sálat köt, vagy horgol?

AZ EGÉSZ SZÖVEG ELOLVASHATÓ A LITERÁN>>
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.