Garaczi és Kukorelly a magyar válogatottban

Valuska László | 2008. április 23. |

Írók meccse


2008. április 27., 12 óra, TF pálya
XII. kerületi Csörsz utcai TF pályán 2008. április 27.-én 12 órakor.
A Könyvesblogon élőben közvetítjük az eseményt.

A magyar csapat tagjai: Balázs Attila, Berka Attila, Bíró László, Burger Barna, Egressy Zoltán, Farkas Zsolt, Garaczi László, Gyurgyák János, Kőrösi Zoltán, Kukorelly Endre, M. Nagy Miklós, Mélyi József, Mészáros Ábel, Sajó László, Szabó László Zsolt, Sziráki András, Wirth Imre és Zilahy Péter.

Az osztrák-svájci csapat tagjai: Urs Heinz Aerni (CH), Clemens Berger (A), Wolfgang Bortlik (CH), Georg Bydlinski (A), Franzobel (A), Egyd Gstättner (A), Christoph Mauz (A), Reinhard Prenn (A), Richard Reich (CH), Gerhard Ruiss (A), Hansjörg Schertenleib (CH), Bruno Schlatter (CH), Michael Stiller (A) és Patrick Tschan (CH).


Felolvasás a Könyvfesztiválon a Millenárison 15 órakor
A meccs után 15 órakor a következő írók tartanak felolvasást a Könyvfesztiválon a Millenárison (II. kerület, Fény u. 20-22.) az Osztovits teremben: Kukorelly Endre (H), Garaczi László (H), Franzobel (A), Clemens Berger (A), Wolfgang Bortlik (CH), Richard Reich (CH). A felolvasás moderátora Wilhelm Droste.

Foci-EB az íróknak:


Május 16-i kezdettel Bécsben - a júniusi, közös osztrák-svájci rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság jegyében - megrendezik az íróválogatottak európai tornáját is. Sokan a magyar nemzeti tizenegy győzelmére tippelnek, még az ellenfelek közül is.

Nagyjából ezzel egy időben - május 6. és 21. között - nyolcvan hazai és külföldi szerző fog felolvasást tartani a bécsi Művészek Házában (Künstlerhaus) a Kettős passz: Összecsapás a kultúra és a sport között elnevezésű program keretében. Lesznek kerekasztal-beszélgetések és pódiumviták is, zenei betétekkel és filmvetítésekkel megtűzdelve. A szervezők honlapján található program szerint magyar részről mások között Darvasi László és Garaczi László kapcsolódik be a nagyszabású rendezvénysorozatba. A házigazdák három ország íróválogatottját hívták meg az Eb-tornára: Magyarország mellett Szlovénia és Svájc. 
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.