Általános cikkek kortárs festészet fehér lászló

Fehér László otthonra

Földes András | 2007. szeptember 09. |
Fehér László. Művek 1975-2007, Alexandra, Pécs, 7999 Ft.

Hiába fanyalogtunk jól ismert kortárs magyar festő életmű kiállításán, azt nem érdemes tagadni, hogy örömmel vinnénk haza egy Fehér László-festményt. Legyen az akár a közelmúlt általunk kevésbé kedvelt munkáinak egyike. Sőt, talán ezek közül a leginkább, hiszen ami a kiállító teremben hátrány, a túlzott és öncélú dekorativitás, az éppen jól jön a lakberendezésnél.

Fehér László azonban érthető okokból a legkeresettebb kortárs képzőművészek közé tartozik, úgyhogy eddig viszonylag nagy anyagi áldozattal nézegethettük a festményeket adekvát környezetben.
 
A kortárs figurális látványfestészetre nyitott, de kevésbé tehetős réteg otthonai azonban nem maradnak Fehér László nélkül, mivel a kiállítás anyaga megjelent album formában is. Mégpedig olyan minőségben, amit a technikailag képzett Fehér-festmények igényelnek.
 
Ritka a magyar albumiparban a színhelyesség, nyomdai kivitel és papírminőség szempontjából is ilyen remek kötet, aminek köszönhetően még biztosabbak vagyunk abban, hogy Fehér a kortárs képzőművészet legjobb napszemüvegfestője.
 
A könyv grafikai terveit egyébként egy másik képzőművész, Gerhes Gábor készítette.
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.