Ezek a könyvek kaptak Szívünk rajta-matricát!
Szívünk rajta gyerek d:book

Ezek a könyvek kaptak Szívünk rajta-matricát!

.konyvesblog. | 2018. május 31. |

szr1.JPG

Ebben a hónapban a lengyel Piotr Socha egyszerre vicces és informatív Méhek című könyve lett a Szívünk rajta kiemelt kötete. A méhes képeskönyvön kívül három kötet kapott még matricát.

Maurice Sendak: Ahol a vadak várnak

Maurice Sendak: Ahol a vadak várnak

Fordította: Pék Zoltán, Kolibri, 2018, 48 oldal, 2499 HUF

 

„Az Ahol a vadak várnak című Maurice Sendak-kötet hatalmas gyerekklasszikus, mégis kereken ötvenöt évet kellett várni arra, hogy magyarul is megjelenjen” – írtuk annak idején a kötetről. Sendak története egy rosszcsont kisfiúról Maxról szól, akit vacsora nélkül zavarnak lefeküdni, szobájában viszont fantasztikus kalandok várnak rá. A fenti cikkünkben összeszedtünk tíz érdekességet a kötetről és írójáról – ezekből például kiderül, hogy a könyvben szereplő szörnyeket Sendak saját rokonairól mintázta.

Napos mesék - Ismerj meg és fogadj el!

Napos mesék - Ismerj meg és fogadj el!

Katica Könyvműhely, 2017, 176 oldal, 2690 HUF

 

Nem titkoltan az elfogadást segíti elő a Napos mesék című kötet, amely az „Ismerj meg és fogadj el!” elnevezésű meseíró pályázat legjobb meséit válogatta össze. A szerzők között találjuk mások mellett Lackfi Jánost is, mindemellett pedig számos tehetséges, fogyatékkal élő gyerek is hozzájárult művével a könyv megszületéséhez. A kötetben szereplő harminc mese egyebek között arra keresi a választ, hogy miként válhat előnyünkre valami, amit mások mind hiányosságnak látnak, de kiderül az is, hogy miként találhatunk igaz barátokra.

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

Fordította: Somogyi Eszter, Könyvmolyképző, 2017, 191 oldal, 2299 HUF

 

Ha valaki látta az Egy kutya négy élete (A Dog's Purpose) című filmet, akkor nagyjából van elképzelése, mire számíthat W. Bruce Cameron eredetileg 2015-ben megjelent regényétől. Utóbbi hőse egy Ellie nevű kutya, melyet kölyökkorától fogva keresésre és mentésre képeztek ki. Képes arra, hogy rábukkanjon egy elveszett kisgyerekre az erdő közepén, vagy akár egy összedőlt épület alatt rekedt, sérült áldozatra. Embereket keres – és megmenti őket. Erre született.

KÉPALÁ 2020
...
Nagy

Elindult a KÉPALÁ pályázat - Neked mit mesél a fotó?

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Papp Ágnes: Vízidő [Képalá]