Általános cikkek wendy

Az Esterházy-rajongók pornót forgathatnak az A38-on, vagy ehetnek

.:wendy:. | 2007. június 07. |

Az A38 legénysége írt, hogy június 7-én, csütörtökön 19 órakor szerettel várnak a Borvacsora sorozatuk következő alkalmára, ahol a vendégek a különleges borok mellett hozzájuk illő ételeket is megkóstolhatnak, úgymint Cseresznyés sajtkrémmel töltött bouchet, Erdei gombás nyitott ravioli Chantilly mártásban, Borjúszűz balzsamos borjúmájjal és meleg zöld salátákkal.

Lehet, sőt biztos műveletlen vagyok, de mi az a bouchet? Megnéztem a francia szótárban, nem volt ilyen szó, aztán azt gondoltam, hátha elírták, de bouchette sincs. Jobban mondva van: a google egy fura pudingszerű valami képét adta ki: bouchetként leírva pedig pornóoldalakat. A Chantilly mártás is elég furán hangzik ... ha valaki esetleg ismeri ezeket, kérem küldje el a receptet!

Nem volt túl meggyőző az ajánlat, na. Ám ekkor megláttam, hogy exclusive meghívott vendékük Eszterházy (így sz-el írva!) Péter lesz, ekkor döntöttem: ott a helyem!

Mondjuk írták, hogy nem biztos, hogy elmegy, és abban sem vagyok biztos, hogy ki tudom fizetni a belépőt, amiről persze mélyen hallgattak, hogy mennyi lehet. De annak, aki igazi Esterházy rajongó (mint én), ez sem jelenthet akadályt!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.