Erdős Virág kapta a Szabó Magda-Szobotka Tibor-emlékdíjat

.konyvesblog. | 2013. október 04. |

Fotó: Valuska Gábor

Erdős Virág költőnek ítélte a Szabó Magda és Szobotka Tibor Emlékéért Alapítvány kuratóriuma az íróházaspárról elnevezett emlékdíjat - jelentette be Tasi Géza, a kuratórium elnöke csütörtökön Debrecenben, a Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának dísztermében rendezett díjátadó ünnepségen.

A negyedik alkalommal átadott díjat a kuratórium egyöntetű döntésével ítélték Erdős Virágnak - jelezte a kuratóriumi elnök.

Erdős Virág megújította a modern verselési formát, a költői szerepet - indokolta a határozatot Radnóti Zsuzsa kuratóriumi tag, dramaturg, aki méltatásában Erdős Virág költészetének megítélése, fogadtatása kapcsán kiemelte: régen volt ilyen tökéletes egyetértés az irodalmi elit, a kritikusok és olvasók, a fiatalok között.

Radnóti Zsuzsa méltatta Erdős Virág kétpólusú költészetét: az "elragadó, csupa humor" gyerekverseket és "közéleti-politikai, érzelmekkel teli" verseit és prózáit.

Erdős Virág személyes hangú vallomásában felidézte, mit jelentettek számára Szabó Magda gyermekeknek szóló alkotásai. A díjátadást követően a díjazott író-olvasó találkozó keretében beszélgetett a gimnázium diákjaival.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.