EP - A hetedik napon - EP HAT VAN (Litera netnapló)

.:wendy:. | 2010. április 19. |

Az Esterházy Péter 60. születésnapjára készülő, EP HAT VAN című napló írására hat kortárs írót kért fel a Litera. Mindenki választott egy napot, és arra a napra Esterházy Péter bőrébe bújt. Sem EP, sem olvasók nem tudhatták, kik vesznek részt a játékban, sőt, a naplók szerzői sem tudhattak egymásról. Lehetett találgatni, hogy ki kicsoda. Melyik szöveget írhatta maga Esterházy, és melyiket más, melyik írás kitől származik.

Az egyes napok alatti hozzászólásokat végigböngészve kiderült, csak ketten voltak olyan élesszeműek, hogy felismerték az EP-álarc mögött rejtőző valódi szerzőt. Az 12345678 nevű felhasználó Závada Pált, Edgar nevű olvasónk pedig Garaczi Lászlót ismerte fel.

Nos, felfedjük a titkot, íme a napok valódi szerzői:

Április 12.: A könyv fegyver - Závada Pál
Április 13.: Könyörgés irgalomért - Németh Gábor
Április 14.: Matchball - Dragomán György
Április 15.: Ma hallgatni fogok - Terézia Mora
Április 16.: Április 16 (4x4) - Grecsó Krisztián
Április 17.: 7000 hahota - Garaczi László

 

Esterházy Pétert arra kértük, kísérje figyelemmel a napló fejezeteit, és a hét leteltével, az utolsó napon reflektáljon az egyes írásokra.

Esterházy Péter válasza:

Nem tudom, ki kicsoda. ("Te szííínész, hét óra óta figyellek stb.") Álmomban, a szokásos két macskán felül, hat EP voltam; higgyétek el, van ennél jobb. (szövegromlás - hogy én is parodisztikus legyek)
Összefoglalom: köszönöm szépen. Az örök Chet Baker fényeskedjék nekünk.
ep