Általános cikkek orhan pamuk

Elkapták a Pamuk elleni merénylet szervezőit

Valuska László | 2008. március 21. |


A török hatóságok letartóztattak 13 embert, köztük egy pártvezért, egy veterán újságírót és egy egyetemi rektort, akik Orhan Pamuk Nobel-díjas író meggyilkolását tervezték, közölte a török média pénteken. A beszámolók szerint egy, a biztonsági szolgálatokkal is kapcsolatban álló ultra-nacionalista csoport áll az összeesküvés mögött. Az Anatolia török hírügynökség jelentése szerint a Munkáspárt vezetője, az Isztanbul Egyetem volt rektora, egy veterán újságíró, és egy tábornok is a letartóztatott emberek között van. A hírügynökség nem közölte, hogy az ügyészség milyen vádat emel majd ellenük. A jelentések szerint nem csak a 2006-ban Nobel-díjjal jutalmazott író, hanem kurd vezetők, és egy iszlamistákkal rokonszenvező újságíró megölését is tervezték az összeesküvők. (MTI)
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.