Általános cikkek bee amerikai_psycho bret_east_ellis

Elemezzük együtt az Amerikai Psycho névjegykártyáit!

Valuska László | 2014. február 06. |

Tegnap este a Preziben keresgettem, és teljesen véletlenül ráakadtam egy nagyon ötletes és szórakoztató prezire, ami elsősorban nem a vizuális trükkjeivel emelkedett ki a mezőnyből. A készítő kiemelte a nagyon híres névjegykártya-jelenetet Bret Easton Ellis Amerikai Psychójából, majd elemezni kezdte. A fenti videóban megmutatjuk a filmrészletet, ahol az látható, hogy a névjegykártya olyan péniszprotézis, amivel csak a legnagyobbak vigéckednek.Gondoljuk el ezt a jelenetet úgy, hogy névjegykártya helyett mindenki a saját farkát mutogatja. Na! Máris érthető, miért kulcsjelenet ez.

A preziből előbb megtudhatjuk, mi a névjegykártya pontos története, ami persze Kínában alakult ki, de XIV. Lajos tett az elterjedéséért a legtöbbet.

Összességében kiderül a szupermenő névjegykártyákról, amelyek igazi státuszszimbólumokként működnek a regényben/filmben, hogy jó a színválasztásuk, de tök bénán vannak összerakva.

Paul Allen kártyájának Copperplate Gothic fontja a Lecsó és a Vágta című filmekben köszön vissza

Bateman kártyáján rossz helyen van a telefonszám, de szép a Garamond talpas betű, ami viszont a Harry Potter-könyveknél köszön vissza később.

Összességében: mindenki rossz helyre tette a telefonszámát

És a legjobb: a prezi végén a forrásjegyzékben megtaláljuk a Business card etiquette for international businessman című hivatkozást. Schmitt Pál legyen a talpán, aki ezt nem veszi komolyan!