Általános cikkek ekönyv (x)

E-Könyvfesztivál az ekonyv.hu-n

.konyvesblog. | 2015. április 24. |

Az idén 5 éves eKönyv Magyarország Kft. a legnagyobb, hazánkban rendezett nemzetközi könyvünneppel párhuzamosan megszervezte az e-Könyvfesztivált is. Ennek keretében 4 kiadó több mint 1000 ekönyvéből válogathatnak kedvezményesen a vásárlók az ekonyv.hu-n. Idén 21 kiadó csaknem 70 kiadványa jelenik meg elektronikus formában a fesztiválra, több kizárólag ekönyvként. Erről és a magyar ekönyv helyzet nemzetközi kontextusban történő bemutatásáról lesz szó egy szakmai beszélgetésen pénteken 16 órától a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.  

Az európai és észak-amerikai székhellyel is rendelkező TechNavio piackutató az iparág szakértőivel közösen készített felmérése szerint 2014-ben 12,6%-os volt az ekönyvek globális piaci részesedése a könyviparban.  2019-re ehhez képest 27,8%-os növekedést prognosztizáltak. A cég nemzetközi ekönyv piacon évesen átlagos 17,4%-os növekedést jósol a 2014-2019 közötti időszakra.

Az Európai Unió által meghatározott magas ÁFA-kulcs (hazánkban 27%-os az ekönyv ÁFÁ-ja, szemben a papírkönyv 5%-os ÁFÁ-jával) ellenére az ekönyvpiac hazánkban is folyatamos növekedésben van. Az eKönyv Magyarország Kft. és anyacégei, a Libri-Shopline Nyrt., valamint a Líra Könyv Zrt. érdekeltségébe tartozó kiadók, pl. az Athenaeum, a General Press, a Helikon, a Magvető, a Libri Kiadó és a Park Kiadó már több mint 850 ekönyvet jelentettek meg, ezzel a címszámmal tavaly a kiadók bevétele meghaladta a 15 millió forintot, ami több mint triplája az előző évben elért összegnek. Az eKönyv Magyarország Kft. nettó árbevétele 2014-ben meghaladta a 50 millió Ft-ot, ezzel az eredménnyel a cég több mint a dupláját hozta a 2013-as forgalmának. Emellett a konkurensek éves beszámolója alapján történt becslés szerint a teljes tavalyi ekönyvpiac forgalmát is meghaladta, ami nettó 35 millió Ft körüli lehetett.

A legnagyobb magyar ekönyves tartalomszolgáltatóként jelenleg több mint 6 700 elektronikus könyvet forgalmazó cég idén ünnepli ötödik születésnapját. Az ennek apropójából szervezett e-Könyvfesztiválon az Édesvíz, a Harlequin Kiadó, a XXI. Század Kiadó és a Publio teljes ekönyvválasztékából vásárolhatnak 25-40% kedvezménnyel az érdeklődők április 27-ig az ekonyv.hu oldalon.  Emellett a cég a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is képviselteti magát.

Digitális technika, a könyv jövője címmel magyar ekönyvpiacot elemző beszélgetés lesz a Millenáris B épületének földszintjén, a B1 standnál, 2014. 04. 24-én, pénteken 16:00-kor. A moderátor: Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum főszerkesztője lesz, a résztvevők pedig Földes László informatikai szerkesztőség-vezető a Kossuth kiadótól, Szűcs Roland, a Book&Walk áruház ügyvezetője, valamint Csordás Attila ügyvezető az eKönyv Magyarországtól.

(x)

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.