A SUPERFOOD szó hallatán nem kell feltétlenül egzotikus, drágán beszerezhető csodaszerekre gondolni: mindegyiket évezredek óta fogyasztja az emberiség. A világhírű egészségszakértő, David Wolfe, utazásai során összegyűjtötte bolygónk legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságokkal rendelkező táplálékait, amelyeket ebben a könyvben mutat be.
David Wolfe: Superfood - A jövő ételei a teljes egészségért
Édesvíz Kiadó, 2015, 325 oldal, 3990 Ft
Megtudhatjuk, hogy a goji bogyó a narancsnál ötször több C-vitamint, a zabkorpánál pedig százszor több B3-vitamint tartalmaz, erősíti az immunrendszert, tisztítja a májat, csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet. A kakaó természetes forrása a magnéziumnak, vasnak, cinknek, melyek mind egészségvédő és gyógyító hatással rendelkeznek. A belőle készült csokoládé több mint édesség: lassítja az öregedést és boldogsághormont tartalmaz. A macagyökér fokozza a szellemi teljesítményünket, energiát, erőt és kitartást ad, elűzi a fáradékonyságot, csökkenti a depressziót.
Nincs még egy olyan élelmiszercsoport a Földön, amely ilyen koncentráltan tartalmazna egészségvédő tápanyagokat. Ha csak néhányat beillesztünk ezek közül az étrendünkbe, máris sokat tettünk magunk és családunk egészségéért.
A SUPERFOOD egy olvasmányos kalauz, amely megalapozott tudományos bizonyítékokkal szolgál. A nyersanyagok mellé egyszerű recepteket is kapunk, melyeket mindenki saját ízlése szerint állíthat össze.
(T)EGYÉL AZ EGÉSZSÉGEDÉRT!