AJÁNLÓ: Catherine Jinks: Nina és az Anonim Vámpírok Klubja [Könyvfeszt2010]

NatashaK | 2010. április 23. |

Catherine Jinks: Nina és az Anonim Vámpírok Klubja

Athenaeum 2000 Kiadó, 2010, 320 oldal, 2392 Ft

 

Az Athenaeum Kiadó nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot: kiadnak egy fiatal vámpírlányról szóló könyvet. Hogy miért lennének bátrak? Mert már százötven és egy vámpíros könyv van jelen a magyar könyvpiacon - gondoljunk csak a nagy népszerűségnek örvendő Twilight-sorozatra, vagy bármelyik mostanában megjelent, hasonló típusú műre. Miért lenne a Nina és az Anonim Vámpírok Klubja más?

"Nina cserfes tizenöt éves kiscsaj már több mint harminc esztendeje, amióta egy rossz útra tért vámpír megharapta. Nem sok izgalmat tartogat a vámpírlét, egészen addig, amíg egyik társukat holtan nem találják. Akkor aztán Dave-vel, egy helyes, de mogorva vámpírsráccal és Ramon atyával nyomozni kezdenek. Rengeteg kaland és bonyodalom árán nemcsak a gyilkost találják meg, hanem egy szívdöglesztő vérfarkast is megmentenek. És Nina választás elé kerül..."

Bár itthon még nem találkozhattunk Catherine Jinks nevével, külföldön és hazájában, Ausztráliában már elismert írónak számít: több, mint harminc könyvet adtak ki tőle, ugyanis nyolc éves kora óta egyfolytában ír. Gyerekeknek, tiniknek, felnőtteknek egyaránt, a legkülönfélébb műfajokban - most épp egy vámpírregényt.

A Nina és az AVK izgalmas történetnek hangzik - olyannak, ami többet tartogat holmi epekedő fiatal szívnél, rejtélyes tiniknél és titokzatos vámpíroknál. A borító és a fülszöveg alapján feltételezhetően a tinédzsereknek írta Jinks a könyvet, szóval biztos lesz benne néhány szerelmi szál is a sok izgalom mellett - a "szívdöglesztő" és a "helyes, de mogorva" jelző már előre sejteti ezt a feltételezést.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.