Hírek coelho 2008

Botrányos Coelho-életrajz jelent meg

.:wendy:. | 2008. június 03. |

A legismertebb brazil író, Paulo Coelho hivatalos életrajza a jövő héten fog megjelenni. A könyv sikerét beárnyékolhatja az író és a Brazil Levéltári Akadémia között elmérgesedett vita.

A hazájában csak egyszerűen Mágusnak nevezett író hatszáz oldalas életrajzában számos kellemetlen részlet olvasható a Brazil Levéltári Akadémiára nézve, amely a könyvben olvasható részletek szerint csak azért fogadta 2002-ben tagjai közé Coelhot, mert gyermektelen, így számításaik szerint halála esetén hagyatéka nagy része az akadémiát illetné. Továbbá, a döntés oka volt még, hogy Az alkimista szerzője kedvező médiavisszhangot is hozna az akadémiának. A dolog pikantériája, hogy a könyv bemutatója az akadémia Rio de Janeiro-i központjában lett volna, ám az akadémia megsértődött és visszamondta az ünnepséget.

Coelho nyilatkozta szerint nem vett részt a könyv alkotási folyamatában, csupán annyit tett, hogy az életrajz szerzőjének rendelkezésére bocsátotta a személyes dokumentumait, és Coelho szerint "csak a fantáziájára volt bízva, hogy mit olvasott ki a papírokból."
Az életrajzból az is kiderül, hogy Coelho második regényét (Practical Manual of Vampirism, 1985) nem egyedül írta, ötletadója és társszerzője egy bizonyos Toninho Buda volt, ám az ő neve sosem jelent meg a kiadáson. A kötetet végül Coelho leszedette a polcokról, mivel nem volt elégedett a szöveg minőségével, ám azt eddig nem fedte fel, hogy a könyv végülis nem is az ő szövege volt.

Coelhot egyszerű, direkt stílusa tette világhírűvé, majd 100 millió eladott könyvével, ő minden idők legsikeresebb portugálul nyelvű írója. ,

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.