Általános cikkek játék könyvhét

BOK - Blogger Online Könyvhét

Könyves Magazin | 2008. július 09. |

Július 21-től 27-ig civil kezdeményezésre megrendezik az első Blogger Online Könyvhetet (BOK). A verselo.freeblog.hu szerkesztőjének ötlete nyomán a Bookline, a Népszava, a Szívtárs és a Freeblog támogatásával létrejött online könyvhét lényege az olvasás (különösen a blogok) népszerűsítése. Pályázz te is!

A Goldenblog és a hasonló versenyek kategórizálási rendszere miatt az énblogok sokszor kimaradnak a megmérettetésekből és a szélesebb nyilvánosság előtti megjelenésből, mivel többször a szerző maga sem tudja eldönteni, hogy melyik tartományba tartozik az interneten vezetett naplója. A BOK ezt a hiányt kívánja betölteni, hiszen a BOK-on bárki bemutathatja szellemi termékét - természetesen nem az egész blogját, hanem annak egy szerkesztett kivonatát.

A pályázat menete: Jelentkezéskor a pályázónak vállalnia kell, hogy július 10-ig elkészíti és elküldi blog-kivonatát, s ezzel együtt meg kell adnia blogjának nevét, címét, nicknevét (azt a nevet, amivel az interneten publikál), valamint valós nevét, e-mail címét és telefonszámát. (A személyes adatok engedély nélkül harmadik félnek nem lesznek hozzáférhetőek.) A szervezők válaszlevélben jelzik, hogy a pályázót felvették a Blogger Online Könyvhét szereplőinek listájára. Nem pályázhat trágár, gyalázkodó, uszító, szélsőséges tartalmakkal rendelkező blog.

Pályázati feltételek: A pályázónak egy 3-5 oldalas szerkesztett szöveget szükséges küldenie (Wordben 12-es betűmérettel) bármely tárhelyen vezetett blogjából. Ez lehet kivonat, az internetes napló egy érdekes, kiemelt részlete (például egy olyan bejegyzés, amelyben a szerző szerelmi, párkapcsolati kalandjait meséli el), vagy meghatározott tematika szerint egymáshoz kötődő bejegyzés-részletek.

A BOK lebonyolítása: A BOK idején egy külön erre a célra létrehozott honlapon napi frissítéssel ajánlják az olvasók figyelmébe a pályázók műveit. A honlap az online könyvhét után is elérhető marad.

Elismerés: Az online könyvhét végével a munkákat digitalizálják (digitális könyvvé szerkesztik) és eljuttatják kiadóknak, digitális könyvtáraknak. A Szívtárs párkapcsolati magazin Online kiadása a BOK után folyamatosan szemléz a pályázaton résztvevő legjobb blogok között és önálló történetként hosszabb részleteket jelentet meg belőlük (elsősorban a férfi-nő kapcsolatokról, házasságról, válási tortúrákról, gyermekelhelyezési ügyekről szóló epizódokat). A legtehetségesebb alkotóknak a Szívtárs teret biztosít, hogy más műfajban (riport, interjú, publicisztika) szerkesztői segítséggel újságíróként is kipróbálhassák magukat a lap hasábjain.

Jelentkezési és pályázási cím: onlinekonyvhet@gmail.com