Általános cikkek bob_dylan nobel-díj nobel2016

Bob Dylan nem megy el Stockholmba, hogy átvegye a Nobelt

.konyvesblog. | 2016. november 16. |

2016 irodalmi Nobel-díjasa, Bob Dylan levélben tudatta a Svéd Királyi Akadémiával, hogy nem tud részt venni a Nobel-díjátadón, mert már van programja arra az időpontra. Korábban azt nyilatkozta, hogy ha tud, akkor részt vesz a ceremónián, levelében pedig ismét hangsúlyozta, hogy mennyire megtisztelve érzi magát, és azt kívánja, bárcsak át tudná venni személyesen. 

Az, hogy egy díjazott úgy dönt, nem megy el a ceremóniára, szokatlan, de nem Dylan volt az első, aki így döntött. A közelmúlt díjazottjai közül Doris Lessing, Harold Pinter és Elfriede Jelinek sem vett részt az ünnepségem, ám a távolmaradás semmilyen befolyással nincs a díjra.

Forrás: Svéd Királyi Akadémia

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.