Általános cikkek 2008 foci eb bíró lászló

Bíró László: Állatfoci (Íróválogatott 2008)

Könyves Magazin | 2008. június 11. |

Nincs gond a görögök játékával. Négy éve sem volt. Az a csapat, amelyik ilyen remek pontos-passz aránnyal bír, a kapusa így tud röhögni a potyagólja után, és balherén tudja rúgni Ibrahimovicsot, az rendben van. Ideje lenne leállni a görögök fikázásával; a svéd meccsen is tök jól támadtak, védekeztek, futottak, csúsztak-másztak, nem színészkedtek (Rehhagelnél színész?!), szimpatikus nímand játékosokból okos, fegyelmezett CSAPATOT hoztak ismét. Nincs náluk sztár-vilááááááág (sic!), majdnem mindenki az otthoni bajnokságban játszik, ezerrel. Jól vannak, Európa bajnokok.

"Nálam ő nem futballista" - Forrás: AFP


Volt már jobb meccs is, persze, persze, de szó sincs román-franciáról. A svédek szép és hasznos fizikai focit csinálnak, nagyon tetszik a focihoz való hozzáállásuk, még az Ibrahimovicsot is meg lehet nekik bocsátani Larsson miatt. Ő most sajnos igen gyengén játszott, de egyszerűen szeretem őt a pályán látni, nem pofázik, nem fetreng, csinálja a dolgát, cselez, lő, szolgál. Érdekes, hogy mennyire eltérhet két, egymás mellett játszó csatár személyisége, mindenki megtalálhatja bennük a vetítenivalót. Larsson kiálló csontjai minden kontaktkor fagyaszhatatlan medvepuszit (egykori edzőm szerint: kecsketúró) hagy a bekken, Ibrahimovicsot viszont lehet rugdosni, neki úgyse fáj, talpa alatt eltűnik a labda, iszonyat ez a vuki. Sajnos, jól focizik, nálam ő nem futballista, de jól focizik. A Larsson az futballista.

Tovább>>>

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.