Általános cikkek litera naplopás

Bán Zsófia: Örökhétfő

Könyves Magazin | 2007. november 26. |
A litera Naplopás című, 5. születésnapi partiján hét kortárs író olvasta fel naplóparódiáit, hét kortárs íróról a Merlinben.  Bán Zsófia netnaplóparódiáját olvashatják Rakovszky Zsuzsáról.

Ma hajnalban, mikor a habzó, vérnarancson sikló nap végigszánkázott a hanyatló gangon, és mint a szomszéd özvegyasszony elgázolt macskája, kiömlött a vedlett kockakőre, 4 óra 22-kor belenéztem az úgy költőileg, mint előnytelenül gyér villanyfénynél a repedezett tükörbe, s egy csatakos, korai felismerés hasított belém, mint őszibarack szétomló húsába a rozsdás bökő – már legalábbis az időpont volt fájdalmasan korai, a felismerés nem, hiszen már régóta tudom, hogy: én nem, én nem, én nem. Arra jöttem rá ugyanis, hogy a tegnapnak sosincs vége. Így aztán persze bajos lenne a mai napomról írni, ha egyszer még mindig tegnap van. Tegnap hétfő volt, ebből következően ma is hétfő van, meg holnap is hétfő lesz meg holnapután is. Szóval, eléggé úgy néz ki, hogy örökhétfő van, ezt viszont a Petri sajnos már megírta. Még ez is. Kampóról függő fél disznó legyek, ha tudom, micsináljak.

TELJES SZÖVEG A LITERÁN>>
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.