Általános cikkek baloghendre könyvesblog

Balogh Endre kényszerszabadságra küldi a KönyvesBlogot

-czky- | 2007. június 15. |
Balogh Endre netnaplót ír a Literán. Érdemes elolvasni. Kiderül belőle például, hogy a KönyvesBlog teljesen igénytelen. Meg az is, hogy a recenzenseink nem tudnak érvelni.

"A könyvesblog fikázmányait és fröcsögéseit futószalagon gyártó megmondóembereket viszont nem zavarja, hogy érveik nincsenek, láthatóan nem olvassák el a kritizált könyvet. Talán épp ezért akarnak olyan hatalmat, pontosan úgy beszélni, érvényesülni, mint egy eldugott kisváros rettenetes iskolaigazgatója: ha valakiről ők megmondják, hol a helye, akkor annak ott a helye. És mindenkinek az a feladata, hogy kussoljon, mert érveknek helye nincs, hiszen a megmondóember megmondta, hogy mindenkinek hol a helye. Én ennél tényleg szebbnek és szabadabbnak képzelem a világot."


Nos, véleményünk szerint nem fröcsögünk. Mindenki a maga véleményét írja. Ellenben azt állítani, hogy "láthatóan nem olvassuk el a kritizált könyveket", kimeríti a fröcsögés fogalmát. Balogh Endre egy szebb és szabadabb világ jegyében elküldene minket pihenni. Frusztrációját pedig nem máshol fogalmazza meg, hanem éppen a Literán. Köszönjük szépen. Mi a szebb és szabadabb világ jegyében csak bátorítani tudjuk Balogh Endrét. Minket ugyanis senki nem zavar, és senkit nem akarunk eltüntetni. A kritikát tűrjük és átgondoljuk. A vádaskodásokat viszont kikérjük magunknak.
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.