Általános cikkek fejős éva könyves podcast

Alpinisták ragasztották fel az orromat [Könyves podcast#2: Fejős Éva]

.konyvesblog. | 2014. október 25. |

fejős éva_podcast.jpg

Fotó: Valuska Gábor

Folytatódik podcast-sorozatunk, amit nagyon komolyan veszünk, bár technikailag még nem vagyunk a legjobbak, jogosan kaptunk kritikát emiatt. Az első részben D. Tóth Krisztával beszélgettünk (itt lehet meghallgatni, és a podcastra itt tudtok feliratkozni az iTunesban).

Fejős Évát évek óta a legnépszerűbb szerzőként ismerjük, viszont alig tudunk róla valamit, és mi is keveset foglalkoztunk vele. A nem hivatalos eladási számok szerint (erre szokták mondani, hogy iparági információink szerint) ő az egyik legtöbb könyvet eladó író, aki évente akár két címmel is megjelenik. Az elmúlt években viszont nagy változás állt be az életébe, mert úgy döntött, elhagyja kiadóját és sajátot alapít. Az Erawan néven induló könyvkiadó külföldi címeket is kiad, valamint igyekszik magyar szerzőket is felkutatni, alapvetően a self publishing világából válogatva. Nem akar nagy kiadó lenni, mert sok más döntéséhez hasonlóan ez is nagyon ösztönösen jött. 

Könyves podcast #2: Fejős Éva by Konyvesblog on Mixcloud

Az egyórás beszélgetésben a következő témák kerülnek szóba:

 

  • "Nincs üzleti tervem" - mondja mosolyogva Fejős, aki arról is mesélt, hogyan terjesztette ki branddé váló nevét különböző termékekre, például esernyőre, táskára vagy pólóra
  • Az utóbbi évek legnagyobb sikere valószínűleg az volt, hogy visszakapta a nevét, és most egyedül ő dönt mindenről, ezért angol nyelvre is elkezdte lefordíttatni regényeit. Hogy működik az amerikai könyves blogoszférában egy "book tour"? Mennyire számít a címkézés? Ami itthon chick lit, az lehet, hogy kint már women's fiction?
  • A szerzőt annak idején az egész ország megismerhette a rendkívül erős médiakampánya miatt. Az elején őt is meglepte, hogy alpinisták ragasztják fel az orrát a házfalra, de lassan hozzászokott, hogy sokan szeretik és sokan nem. 
  • Kiderül, hogy sokat utazik, de a lappföldi utazásából nem lett regény, viszont rengeteget feldolgoz abból, ami vele vagy barátaival történik. 
  • A regényírásról pedig bevallotta, hogy ő csak elindítja a történeteket, majd megy utánuk, olykor magát vagy anyukáját is meglepve a végkifejlettel.

Technikai okokból a második résszel kezdtük a podcast-sorozatunkat, így most az első résszel folytatjuk. A következő részben Péterfy Gergellyel és Péterfy-Novák Évával beszélgetünk, és egy ponton az is kiderül, milyen címvariánsai voltak a Kitömött barbár című regénynek.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.