Öt könyv verseng a 2020-as Aegon-díjért

Öt könyv verseng a 2020-as Aegon-díjért

.konyvesblog. | 2020. február 26. |

Nyilvános a 2020-as Aegon Irodalmi Díj szűkített listája, amelyen ezúttal a korábbi 10 helyett 5 könyv található. Az esélyes kötetek között szerepel verses- és novelláskötet, valamint történelmi nagyregény is, a végső győztes nevét pedig április 22-én jelentik be. Az esélyesek a következők:

Aegon Irodalmi Díj 2020 (Shortlist)
Barnás Ferenc: Életünk végéig (Pesti Kalligram)
Csabai László: A vidék lelke (Magvető Könyvkiadó)
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb (Magvető Könyvkiadó)
Láng Zsolt: Bolyai (Jelenkor Kiadó)
Nádasdy Ádám: Jól láthatóan lógok itt (Magvető Könyvkiadó)

A 2020-as Aegon Irodalmi Díj zsűritagjai: Fáy Miklós kritikus, Lévai Balázs rendező, producer, Ott Anna irodalomszervező, Szabados Ágnes műsorvezető-szerkesztő, Széchenyi Ágnes irodalomtörténész.

Az Aegon Irodalmi Díj Magyarország legrangosabb, független, nettó hárommillió forint pénzjutalommal és több tízmillió forint értékű médiamegjelenéssel járó magánalapítású elismerése, az előző év kiemelkedő kortárs szépirodalmi alkotását díjazza. 2019-ban Takács Zsuzsa a Vak Remény című kötetével nyerte el a díjat.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.