Általános cikkek játék nyertesek

Megvannak a nyertesek! Hurrá!

Könyves Magazin | 2007. augusztus 18. |
A könyvesblog történetének első tárgynyeremény-játékán rengetegen küldték el a helyes válaszokat, közül sorsoltunk ki hármat: Péter, Norbi, NK. Utóbbiról nem tudunk semmit, a többiekről annál többet. A Sayonara Bar-Jappán kombót feladtuk, várjátok szeretettel a postást.

Kedves olvasók, már készülhettek a következő tárgynyeremény-játékra, amikor a Konkrét kiadó könyveit lehet megnyerni.


Első nyertesünk: Péter
Mik a kedvenc könyveid, milyen könyvet ajánlanál mostanában olvasásra? Kedvencem a Harry Potter, eredeti nyelven (magyarul nem is olvastam), igazán érdekes és nem utolsó sorban nyelvgyakorlásra/fejlesztésre is nagyon hasznos. Most éppen a "Suttogás a homokban" című Barbara(?) Erskine regényt olvasom, érdekes, izgalmas, bár a fordító néha egy picit érezhetően elszúrta a dolgot, és helyesírási hiba is előfordul benne, de ezt nem rónám fel senkinek, tévedni emberi dolog. Az elmúlt jópár évet tekintve a legnagyobb hatással Paolo Coelho "Veronika meg akar halni" c. könyve tette rám, alig tudtam letenni, messze a legjobb könyv az utóbbi években. Illetve szerintem nagyon elgondolkodtató, jól átgondolt, és érdekes a "Raj" című könyv, valami német fickó írta. Annak viszont a végét nagyon elszúrta. Akkora klisét nyomott a végére, hogy majdnem eldobtam a könyvet. De 95%-ban eszméletlen jó!

Évente hány könyvet vásárolsz és hány könyvet olvasol?
Változó. Most kezdek visszaszokni az olvasásra, a vicc, hogy a Harry Potter könyvek szoktattak vissza. Évente általában 5-6 könyvet olvasok (ugyanennyit veszek:) ), leginkább kritikák alapján döntök, illetve ha valami egy-egy adott témakörből megfogja a fantáziám, akkor azt. Baráti ajánlásra szintén szívesen elolvasok egy-egy könyvet.

Apróbb életrajzi adatok: hány éves vagy, mi a végzettséged, foglalkozásod? 26 vagyok (még kb. 1 hónapig:)) ), Amerikanisztika szakos bölcsészként (nem, nincs kötött tarisznyám és bakancsom. Van viszont kinyúlt pulcsim. Kettő is! :))) ) végeztem, és kitalálhatod, nem a szakmámban helyezkedtem el. Szállítmányozási ügyintéző vagyok (a logisztikai specialista jobban hangzik, a névjegykártyámon az van, de attól még ugyanaz a munkám), remélhetőleg nem sokáig - azért csak reménykedem, hogy összejön egy normálisan fizető állás valamelyik angol kultúrkörbe tartozó nagykövetségen. Reménykedjünk! :)


Második nyertesünk: Norbi
Mik a kedvenc könyveid, milyen könyvet ajánlanál mostanában olvasásra?
Anna Karenina, Háború és béke, Erdély, Amerikai Psycho
Most Merle-től a Francia História sorozatot ajánlanám.

Évente hány könyvet vásárolsz és hány könyvet olvasol?
Kb. 20-30 könyvet vásárolok, és olyan évi 100at olvasok

Apróbb életrajzi adatok: hány éves vagy, mi a végzettséged, foglalkozásod?
32 éves, egyetemi végzettség, designer-teszter, egyedülálló