A Kisalfölddel közösen írt ki irodalmi pályázatot a Tarandus Kiadó

.konyvesblog. | 2016. június 23. |

magyarradir.jpg

Országos irodalmi pályázatot hirdet a Kisalföld napilap és a Tarandus Kiadó a 2016. évi Győri Könyvszalonra. Pályázni novella, esszé, elbeszélés, humoreszk és riport kategóriában lehet, a legjobbakat könyv és ekönyv formátumban is megjelentetik egy antológiában.  

A pályázás feltételei: 

Tematikus megkötés: a művek a mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóljanak. Egy szerző legfeljebb egy írásművet küldhet be.

Korhatár: betöltött 16. életév.

A kiírók kizárólag olyan műveket várnak, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek.

A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke. Egy pályamű maximális terjedelme nem haladhatja meg a 12 ezer leütést, beleértve a szóközöket is.

A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el.

Nevezési díj: 3000 Ft, diákigazolvánnyal (a számát kérik közölni!) rendelkezőknek 1500 Ft. Az almanachba kerülő írások szerzői egy-egy példányt ingyenesen kapnak, további öt-öt példányt a bolti ár 50%-áért vásárolhatnak meg.

A kiírók a részvételi díjat legkésőbb augusztus 31-ig az alábbi számla­számra kérik befizetni, a pályázó nevével és a „Magyar Radír 2016” jeligével: Tarandus Kft., MKB 10300002-10504337-49020040

A pályázat beküldési határideje: 2016. augusztus 31. 

A megjelenésre érdemes művek szerzőit szeptember 30-ig emailben értesítik.

A pályaműveket elektronikus úton várják a következő emailcímre: info@tarandus.hu

Az emailben fel kell tüntetni a pályamű címét, a szerző nevét, elérhetőségeit és lakcímét. A műveket Word formátumban várják, a szöveg címe előtt szerepelnie kell a szerző nevének, a fájlnévnek pedig meg kell egyeznie a mű címével. 

A zsűri tagjai:

Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író, költő, műfordító

Darvasi László József Attila-díjas író, költő

Werner Krisztina újságíró, szerkesztő, Kisalföld

Réti Attila író, kiadóvezető, Tarandus Kiadó

A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat Nagydíja bruttó 250 ezer forint pénzbeli támogatás és egy 50 ezer forint értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba (Kisalföld, Bors, Délmagyarország), a második helyezett bruttó 150 ezer forinttal és egy 25 ezer forint értékű könyvcsomaggal, a harmadik pedig bruttó 100 ezer forinttal és egy 5 ezer forint értékű könyvcsomaggal lesz gazdagabb. 

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Harari az AI-ról: Soha ne idézz meg olyan erőt, amit nem tudsz irányítani

Felejtsd el a hollywoodi képsorokat az utcákon randalírozó, fegyveres robotokról, az AI valósága sokkal veszélyesebb – figyelmeztet az izraeli történész és író Harari az új könyvében, amiből a Guardian közölt exkluzív részletet.

...
Zöld

A fantáziád segít a legtöbbet az ökológiai válság ellen - Olvass bele a Világelejébe!

Folyton reménytelen elemzésekkel találkozol? Olvasnál már végre valami lelkesítőt is az ökológiai válság kapcsán? Mutatunk egy részletet.

...
Zöld

Másképp kezeli a gyerekek agya a nyomtatott és a digitális szöveget

A digitális korban a hagyományos nyomtatott médiáról a képernyőre váltás általános tendencia, mely a gyerekeket is érinti. Egy tanulmány nemrégiben rámutatott arra, hogy az agyban zajló folyamatok nem pontosan ugyanazok, amikor a gyerekek digitális eszközről vagy nyomtatott kiadványból olvasnak.