Általános cikkek harry potter rowling

A Harry Potter utáni űr betöltése: 39 titok

.:wendy:. | 2007. december 18. |
 
J. K. Rowling amerikai kiadója, a Scholastic a Harry Potter-könyvek folytatásaként aposztrofált gyerekregény-sorozatot készül megjelentetni - számolt be a hírről a New York Times. A tízkötetesre tervezett regényfolyamtól a Harry Potter-könyvek sikerét várja a kiadó. (Fotó: Az első kötet szerzője, Rick Riordan)

Mivel Rowlingnak sikerült kijátszania Scholasticot, hiszen nem adta át neki a kiadói jogokat, és így kizárólagos joga maradt könyvei megfilmesítésére és mindenfajta kapcsolódó termékékek, kiadványok gyártására, a kiadó az így kiesett bevételt kívánja csökkenteni az új sorozat megjelentetésével.

A 8-12 éves korosztályt megcélzó tízkötetesre tervezett, The 39 Clues (A 39 titok) című sorozat első darabja jövő szeptemberben fog megjelenni. Az első könyvvel egy időben a könyvhöz kapcsolódó különböző merchandise termékek: számítógépes játékok, gyűjtőkártyák, nyereményjátékok is megjelennek.

A sorozat egy nagy múltú család a Cahillok történetét fogja bemutatni. A sztori szerint a Cahill a világ legidősebb klánja, tagjai között találjuk Benjamin Franklint és Mozartot is. A történetben a család két fiatal tagjának, a 14 éves Amynek és a 11 éves Dannek a klán többi tagjával folytatott harcát izgulhatjuk végig. A cél megtalálni az univerzum 39 titkát, amely végtelen erőt kölcsönöz annak, akinek sikerül megszerezni.

A kiadó tervei szerint a tíz kötetet tíz különböző ismert gyermekkönyv író fogja írni, az első négyre szerző már meg is van: az első könyv írója Rick Riordan lesz, a másodikat Gordon Korman, a harmadikat Peter Lerangis, a negyediket Jude Watson fogja írni.

A Percy Jackson-sorozattal ismertté vált Riordan szerint nem könnyű feladat úgy regényt írni, hogy közben már azt is előre figyelembe kell venni, hogy a könyvhöz számítógépes játék kapcsolódik majd. Szorosan együtt kell működnie a kiadóval és a történetben olyan szálakat kell elhelyeznie, amelyeket majd a számítógépes játékban is használni fognak. Riordan maga is nagy játékrajongó, ezért osztja a kiadó álláspontját: a számítógépes játék inspirálni fogja a gyerekeket az olvasásra, hiszen nagyon jól kell ismerni a sztorit, hogy egyre jobbak legyünk a játékban.
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.