Általános cikkek harry_potter rowling

A Harry Potter utáni űr betöltése: 39 titok

.:wendy:. | 2007. december 18. |
 
J. K. Rowling amerikai kiadója, a Scholastic a Harry Potter-könyvek folytatásaként aposztrofált gyerekregény-sorozatot készül megjelentetni - számolt be a hírről a New York Times. A tízkötetesre tervezett regényfolyamtól a Harry Potter-könyvek sikerét várja a kiadó. (Fotó: Az első kötet szerzője, Rick Riordan)

Mivel Rowlingnak sikerült kijátszania Scholasticot, hiszen nem adta át neki a kiadói jogokat, és így kizárólagos joga maradt könyvei megfilmesítésére és mindenfajta kapcsolódó termékékek, kiadványok gyártására, a kiadó az így kiesett bevételt kívánja csökkenteni az új sorozat megjelentetésével.

A 8-12 éves korosztályt megcélzó tízkötetesre tervezett, The 39 Clues (A 39 titok) című sorozat első darabja jövő szeptemberben fog megjelenni. Az első könyvvel egy időben a könyvhöz kapcsolódó különböző merchandise termékek: számítógépes játékok, gyűjtőkártyák, nyereményjátékok is megjelennek.

A sorozat egy nagy múltú család a Cahillok történetét fogja bemutatni. A sztori szerint a Cahill a világ legidősebb klánja, tagjai között találjuk Benjamin Franklint és Mozartot is. A történetben a család két fiatal tagjának, a 14 éves Amynek és a 11 éves Dannek a klán többi tagjával folytatott harcát izgulhatjuk végig. A cél megtalálni az univerzum 39 titkát, amely végtelen erőt kölcsönöz annak, akinek sikerül megszerezni.

A kiadó tervei szerint a tíz kötetet tíz különböző ismert gyermekkönyv író fogja írni, az első négyre szerző már meg is van: az első könyv írója Rick Riordan lesz, a másodikat Gordon Korman, a harmadikat Peter Lerangis, a negyediket Jude Watson fogja írni.

A Percy Jackson-sorozattal ismertté vált Riordan szerint nem könnyű feladat úgy regényt írni, hogy közben már azt is előre figyelembe kell venni, hogy a könyvhöz számítógépes játék kapcsolódik majd. Szorosan együtt kell működnie a kiadóval és a történetben olyan szálakat kell elhelyeznie, amelyeket majd a számítógépes játékban is használni fognak. Riordan maga is nagy játékrajongó, ezért osztja a kiadó álláspontját: a számítógépes játék inspirálni fogja a gyerekeket az olvasásra, hiszen nagyon jól kell ismerni a sztorit, hogy egyre jobbak legyünk a játékban.
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.