Általános cikkek harry potter rowling

A Harry Potter utáni űr betöltése: 39 titok

.:wendy:. | 2007. december 18. |
 
J. K. Rowling amerikai kiadója, a Scholastic a Harry Potter-könyvek folytatásaként aposztrofált gyerekregény-sorozatot készül megjelentetni - számolt be a hírről a New York Times. A tízkötetesre tervezett regényfolyamtól a Harry Potter-könyvek sikerét várja a kiadó. (Fotó: Az első kötet szerzője, Rick Riordan)

Mivel Rowlingnak sikerült kijátszania Scholasticot, hiszen nem adta át neki a kiadói jogokat, és így kizárólagos joga maradt könyvei megfilmesítésére és mindenfajta kapcsolódó termékékek, kiadványok gyártására, a kiadó az így kiesett bevételt kívánja csökkenteni az új sorozat megjelentetésével.

A 8-12 éves korosztályt megcélzó tízkötetesre tervezett, The 39 Clues (A 39 titok) című sorozat első darabja jövő szeptemberben fog megjelenni. Az első könyvvel egy időben a könyvhöz kapcsolódó különböző merchandise termékek: számítógépes játékok, gyűjtőkártyák, nyereményjátékok is megjelennek.

A sorozat egy nagy múltú család a Cahillok történetét fogja bemutatni. A sztori szerint a Cahill a világ legidősebb klánja, tagjai között találjuk Benjamin Franklint és Mozartot is. A történetben a család két fiatal tagjának, a 14 éves Amynek és a 11 éves Dannek a klán többi tagjával folytatott harcát izgulhatjuk végig. A cél megtalálni az univerzum 39 titkát, amely végtelen erőt kölcsönöz annak, akinek sikerül megszerezni.

A kiadó tervei szerint a tíz kötetet tíz különböző ismert gyermekkönyv író fogja írni, az első négyre szerző már meg is van: az első könyv írója Rick Riordan lesz, a másodikat Gordon Korman, a harmadikat Peter Lerangis, a negyediket Jude Watson fogja írni.

A Percy Jackson-sorozattal ismertté vált Riordan szerint nem könnyű feladat úgy regényt írni, hogy közben már azt is előre figyelembe kell venni, hogy a könyvhöz számítógépes játék kapcsolódik majd. Szorosan együtt kell működnie a kiadóval és a történetben olyan szálakat kell elhelyeznie, amelyeket majd a számítógépes játékban is használni fognak. Riordan maga is nagy játékrajongó, ezért osztja a kiadó álláspontját: a számítógépes játék inspirálni fogja a gyerekeket az olvasásra, hiszen nagyon jól kell ismerni a sztorit, hogy egyre jobbak legyünk a játékban.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.