Általános cikkek gyerek gyerekkönyv 2010

A három kismalac, a farkas és a torta

.:wendy:. | 2010. november 16. |

Meglehetősen érdekes mesekönyvre hívta fel figyelmünket nemrégiben egyik kedves olvasónk, Cathy. Az Elektra Kiadó Színes mesék sorozatában jelent meg A három kismalac meséje, ami szép színes rajzokban mutatja be a malackák és a farkas konfliktusokkal teli, de alapjában boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatát.

Igen, nincs min meglepődni, manapság az erőszakmentesség és a politikai korrektség rosszul értelmezett eszméje egyre több klasszikus mesénket lúgozza ki és teszi a "gyerekek számára kompatibilissé". Sokan hallottunk már a PC Piroska és a farkasról, amikor a nagymama és a farkas végül együtt vendégelik meg Piroskát és a vadászt, hát most itt van egy igazi, békebeli piknik, ahol a farkas tortát (!) eszik a malackákkal és megígéri, többé nem bántja őket. Hol van már a "forróvizet a kopaszra!" - kiöntöttük azt az intelligenciával és jóízléssel, már rég. Apropó, nemhiába nincs szerzője a könyvnek, megértjük, hogy nem adta a nevét ehhez.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.