Általános cikkek gyerek gyerekkönyv 2010

A három kismalac, a farkas és a torta

.:wendy:. | 2010. november 16. |

Meglehetősen érdekes mesekönyvre hívta fel figyelmünket nemrégiben egyik kedves olvasónk, Cathy. Az Elektra Kiadó Színes mesék sorozatában jelent meg A három kismalac meséje, ami szép színes rajzokban mutatja be a malackák és a farkas konfliktusokkal teli, de alapjában boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatát.

Igen, nincs min meglepődni, manapság az erőszakmentesség és a politikai korrektség rosszul értelmezett eszméje egyre több klasszikus mesénket lúgozza ki és teszi a "gyerekek számára kompatibilissé". Sokan hallottunk már a PC Piroska és a farkasról, amikor a nagymama és a farkas végül együtt vendégelik meg Piroskát és a vadászt, hát most itt van egy igazi, békebeli piknik, ahol a farkas tortát (!) eszik a malackákkal és megígéri, többé nem bántja őket. Hol van már a "forróvizet a kopaszra!" - kiöntöttük azt az intelligenciával és jóízléssel, már rég. Apropó, nemhiába nincs szerzője a könyvnek, megértjük, hogy nem adta a nevét ehhez.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.