Általános cikkek 2007

2007 legjobb könyvespolcai

Valuska László | 2008. január 08. |
Az álmom egy szoba, amiben faltól falig érő könyvespolcok vannak, és benne elhelyezve egy lcd-tv. Nagypapámnál például mindenhol ez van, rendes budai polgári család, ahol a Jókai- és Mikszáth-összes mellett mindenféle könyvek megtalálhatóak. Úgy nőttem fel, hogy soha nem kellett könyvtárba járnom, csak a nagypapámhoz: összeírtam neki egy listát, ő összeszedte és mehettem érte. Persze sok könyvet lenyúltam tőle, mert egy idő után át tudtam játszani a rendszert, persze egy unokának mindig sokkal könnyebb. Saját könyvtárt építeni egyszerre szenvedély és őrület, ja meg persze megoldhatatlan feladat. A könyvesblog beindulása még súlyosabb folyamatokat indított el, mert már a földön, a wc-ben, a nappaliban, vagyis mindenhol könyv van. Néha idegesítő, hogy nem lehet lépni. Decemberben régi könyvespolcokat álltottam be újra.

Küldjetek e-mailben a könyvespolcaitokról képeket, ha klasszikus, ha trendi, mindegy. Lássuk, ki, hogyan oldja meg a könyvei elhelyezését.
 
A Book Covers blog összegyűjtötte 2007 legjobb könyvespolcait (a tavalyit itt lehet megnézni). Csodálatosak. A tovább után rengeteg polc: csöcsös, fémes, x-es meg mindenféle.



Ez a meztelen csajos iszonyatosan jól néz ki, bár ezt csak Patrick Bateman lakásába tudom elképzelni két baszós-darabolós randi között. Mert mondjuk egy családi házban nem annyira működik a melles kép, mégha Krasznahorkait is rejt a polc.



Azt hiszem, ez a kedvencem. Végtelenül egyszerű, ellenben gyönyörű és a könyveket is normálisan lehet pakolni rá. Látom magam előtt a lázas víziót, hogy ez a fém kanyarog a lakásban végig. Szép.



Ez zseniális, bár ez sem működik azoknál, akiknek rengeteg könyvük van, mivel ezen Nádas Párhuzamos történetek című háromkötetes munkája sem fér el normálisan, viszont Stahl Judit szakácskönyvei igen.


És ez nem is könyvespolc. Hanem az álmom maga. Lenne egy hatalmas házam, ami mellett saját könyvtárat működtetnék. Istenem, elérzékenyültem.
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.