Mán-Várhegyi Réka [zsűri]

Mán-Várhegyi Réka [zsűri]

Mán-Várhegyi Réka író, szerkesztő.

Gyerekkorát Marosvásárhelyen töltötte, jelenleg Budapesten él. Boldogtalanság az Auróra-telepen című kéziratával JAKkendő-díjat nyert. A könyv 2014-ben jelent meg a JAK-füzetek sorozat köteteként. Ugyanebben az évben elnyerte a Horváth Péter irodalmi ösztöndíjat  és a Móricz Zsigmond-ösztöndíjat, illetve képviselte Magyarországot a Kikinda Short nevű nemzetközi rövidpróza fesztiválon Szerbiában. 2015-ben képviselte Magyarországot az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján, illetve Margó-díjra jelölték, ahol bejutott a kuratórium által három legjobbnak ítélt végső jelölt közé. Majd az Európai Unió Irodalmi Díját (2019) és Erzsébetvárosi irodalmi ösztöndíjat (2021) is hazavihette.

Legfrissebb kötetét 2022-ben Vázlat valami máshoz címmel a Magvető Kiadó adta ki. Pályája kezdete óta rendszeresen meg gyerekkönyveket is.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.