Babiczky Tibor [zsűri]

Babiczky Tibor [zsűri]

Babiczky Tibor költő, szerkesztő, újságíró.

Dolgozott újságíróként és rádiós műsorvezetőként, jelenleg a Libri Kiadó szerkesztője. Szerkesztőként tevékenykedett többek között a HVG Könyveknél és Árgus című folyóirat versrovatánál, újságíróként pedig a Magyar Narancsnál is dolgozott. Rendszeresen publikál például a Holmiban, az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, a Beszélőben és a Mozgó Világban. Számos verseskötete és egy regénye jelent meg. Pályája során olyan díjakat vehetett át, mint a Móricz Zsigmond-ösztöndíj, Horváth Péter irodalmi ösztöndíj vagy a Merítés-díj.

Legutóbbi önálló kötetét, Szapphó-paradigma címmel 2021-ben adta ki a Kalligram Kiadó. 2022-ben megjelent Alloszantrosz – Khtónikosz: Hajótörés szélcsendben című művet pedig András László költővel közösen jegyzik.


TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.