Halász Rita: Problémamentesen elkészíthető, házias étel

Halász Rita: Problémamentesen elkészíthető, házias étel

Néhány perc túl kevés egy vallomáshoz, végtelennek tűnik, ha a gyermekeinkre leselkedő veszéllyel futunk versenyt, pont elég egy életre szóló találkozáshoz vagy, hogy konfliktussá változtassa az egész nap feszültségét.

Az idén 10 éves OTP Mobil pontosan tudja, hogy milyen fontos lehet akár egyetlen perc is, ezért fejlesztéseivel próbál időt spórolni Neked. A Könyves Magazinnal együttműködésében Boldizsár Ildikó, Dragomán György, Halász Rita, Háy János és Simon Márton állítják meg az időt, hogy mi olvasók egy pillanatra újra értékeljük a fontos perceket az életünkből.

András a sütőnél áll, kezében a rakott krumpli, Zsófi, félrebiccentett fejjel, kihívóan néz. Csak egy mosoly kéne, és meg van mentve a nap, gondolja Nóra. Hogy jutottak egyáltalán ide? Zsófi hazajött, annyit mondott, hogy bocs, elaludtam, és ezzel részéről el is volt intézve a dolog. Táska a földön, cipő lerúgva. Miért nem hívtál, hogy később jössz, kérdezte, mire Zsófi, hogy lemerült. Miért nem hívtál a Liliéről? Az is lemerült. Zsófi be akart menni a szobába, de ő rászólt, hogy a cipőt tegye a cipősszekrényre. Jött a szokásos, hogy majd. Ő meg erre, hogy most. Zsófi pofákat vágott és arrébb rugdosta a cipőjét. Ne rugdosd! Az én cipőm, azt csinálok, amit akarok. Igen? Akkor legközelebb saját pénzből veszed. András meg beleszólt, hogy hagyja a cipőt.

Igaza volt, ilyenkor egy dologra kell koncentrálni. Elszámolt tízig, megnyugodott, de akkor András kivette a rakott krumplit a sütőből, és Zsófi meglátta, hogy nincs rajta sajt. Anya, komolyan elfelejtetted a sajtot?

Elfelejtette. Otthon még a fejében volt, de aztán a boltban arra a szép zöld, selyem hálóingre gondolt, és arra, hogy mégiscsak megrendeli, negyven fölött igenis megengedheti magának, hogy legyen egy méregdrága hálóingje, és mivel erre gondolt, automatikusan pakolta be a hozzávalókat a kosarába, és a rakott krumpli neki annyit jelent, hogy krumpli, tojás, kolbász és tejföl. Lehet, hogy látta a polcon a sajtot, de nem kapcsolta össze a sajt látványát azzal a mozdulattal, hogy a kosárba rakja, ahogy  

András sem kapcsolja össze a morzsás pult látványát a morzsás pult letörlésének mozdulatával, mert Andrásnak a morzsás pult csak egy pult morzsával, míg neki a morzsás pult a rendetlen, elfolyt, kapkodó élet jele.

Ugyanígy, míg neki a polcon maradt sajt csak egy sajt a polcon, Zsófinak a polcon maradt sajt az elhanyagoló anya képe, aki elfelejti, hogy a lánya a rakott krumplit sajttal a tetején szereti. Anya, már megint elfelejtetted? Mondhatta volna, hogy igen, elfelejtette, és Zsófi ne haragudjon, ehelyett újra visszatért a kiinduló ponthoz, és számonkérte, hogy miért nem hívta őt fel telefonon, mire Zsófi azt hajtogatta, hogy lemerült, és Lili is lemerült, és hogy ezt már mondta, de úgy látszik, valakinek nincs agya, mire ő megkérdezte, kislányom te hogy beszélsz?, Zsófi pedig megismételte az anyja szavait, de eltúlzottan, kifigurázva még a testtartását is, és bár vicces volt, mégis rendkívül sértő, és akkor ő fölemelte a mutatóujját, jelezve, hogy mindennek van határa, mire Zsófi, hogy nem tehet arról, hogy az anyjának nincs humorérzéke, és talán itt, talán valamivel később volt az a pont, hogy ő az asztalra csapott, és azt ordította, hát nincs abban a lakásban egy rohadt töltő? És akkor Zsófi nem illetődött meg, hanem kitárta a tenyerét, és közölte, hogy ötszáz forint. Igen, ott a fehér cetli a hűtőn, CSÚNYA SZÓ = 500 Ft, és most itt tartanak. Csak egy mosoly kéne. Zsófi kamasz, a kamaszok provokálnak, a kamaszoknak ez a dolga, ő viszont felnőtt nő, aki megteheti, hogy nagylelkű. Zsófinak igaza van, bár a rohadt kontextusfüggő, ebben az esetben jogos, hogy a csúnya szó kategóriába sorolja. A sajtra gondol. Tényleg, miért mindig azt felejti el, amit Zsófi kér tőle? Csak egy mosoly. 

10 éves OTP Mobil Kft, a SimplePay, a SimpleBusiness és a Simple alkalmazás fejlesztője és üzemeltetője!

A SimplePay online fizetési rendszer és SimpleBusiness applikáció mellett, a megújult Simple alkalmazás is segít, hogy a hosszas ügyintézés helyett arra fordíthasd a fontos perceket, ami igazán számít.

Telepítsd Android vagy iOS rendszerű készülékedre, és használd ki az új Simple alkalmazás előnyeit!