Zalai Margó, Ördögkatlan, Együtt kezdtük [Programajánló]

Margófeszt Szentgyörgyváron

-

Mikor? Augusztus 11-13.

Hol? Szentgyörgyvár

Ismét a zalai Szentgyörgyvárra költözik a Margó, augusztus 11-13. között második alkalommal várják a látogatókat. A Balatontól negyedórára, az alig 300 lakosú település kultúrházában, templomkertjében és nagyszínpadain rengeteg irodalmi és zenei program várható. Lesz egy utolsó Rájátszás, de slam poetryvel, kiállítással és filmvetítésekkel is várják az érdeklődőket.

Részletek erre>>

15. Ördögkatlan

-

Mikor? Augusztus 2-6.

Hol? Nagyharsány

Ezekben a napokban is tart a 15. Ördögkatlan fesztivál, amelynek idei díszvendége Kollár-Klemencz László, aki mesél majd új könyvéről, az Öreg bandáról (recenziónkat itt találod), zenél Kamarazenekarával, Viszockijra is emlékezik Zabolátlan lovaim című estjével. Az Ördögkatlanban idén írók egész sorával találkozhatsz a Vylyan Teraszon: köztük van Grecsó Krisztián, Erdős Virág, Nyáry Krisztián, Parti Nagy Lajos, Szabó T. Anna, Vámos Miklós és Závada Pál.

Részletek erre>>

Együtt kezdtük

A héten mutatták be Kerékgyártó Yvonne új filmjét, az Együtt kezdtüket. A sztori szerint a 12. c egykori tagjai az érettségi után tíz évvel egy esküvőn találkoznak újra, így lehetőség nyílik rá, hogy a régi haverok, ellenségek és szerelmek (akik megvoltak, és akik nem jöttek össze) újra együtt töltsenek egy hétvégét egy balatoni panzióban. Persze semmi sem úgy sikerül, ahogy tervezték. Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet.

Szabadtéri mozivetítések

-

Mikor? Egész augusztusban

Nyáron a Balaton körül járva, Budapesten és szerte az országban szabadtéri vetítések sokaságán lehet találkozni a legjobb magyar filmklasszikusokkal, felújított minőségben. Budapesten az Orczy-kertben ezen a héten például A tanút lehet megnézni, de lesznek vetítések a Magyar Zene Házánál, a Bláthy parkban, a városligeti Királydombon, ezenkívül a Balaton több pontján, valamint Füzesabonyban, Hódmezővásárhelyen, Répcelakon, Szegeden és Szombathelyen.

Részletek erre>>

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Rájátszás, Kollár-Klemencz, Saiid - Koncertekkel, izgalmas zenei programokkal vár a zalai Margó

Augusztus 11-től újra Zalába költözik a Margó, és az irodalmi mellett rengeteg zenei program is várja majd a látogatókat. Ezeket gyűjtöttük most össze.

...
Hírek

Kemény, Grecsó, Kollár-Klemencz – Ezekkel az irodalmi programokkal vár a Margófeszt

Augusztus 11-től ismét megrendezik a zala megyei Szentgyörgyváron a Margófesztet, ahol irodalmi és színházi programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállításokkal, és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.

...
Hírek

A zalai Margófeszten lesz még egy utolsó Rájátszás

Margón indult és Margón zárul le: utolsó (utáni) koncerttel jelentkezik augusztusban Zalában a költők és dalszerzők által 2011-ben alapított formáció.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Fordulatos, megható és vicces mesék Mikulásra

Az ünnepi időszakban már ajánlottunk karácsonyi és adventi gyerekkönyveket, Mikulás napján pedig újabb ünnepváró, téli mesekönyveket gyűjtöttünk össze. Van közöttük verses regény, fordulatokban bővelkedő, megható és vicces mese is.

...
Gyerekirodalom

A barátság lényegéről mesél a kisnyúl és a sün párosa

A Mi ketten a barátság lényegét mutatja meg, azt a támogatást, erőt és biztonságot, amit ez a szoros kapcsolat jelenthet, és persze azt is, hogy néha bizony akadályok állnak a barátság útjába.

...
Gyerekirodalom

Hogyan segíthet a gyerekirodalom a történelemtanulásban?

A múlthoz való kapcsolódás a gyerekeknek is fontos, de vajon a történelmi témájú gyerekkönyvek hogyan segíthetnek magának a történelemnek a tanulásában?

Hírek
...
Könyves Advent

Rozgonyi Saroltával egyetlen almából egy egész világ kerekedik ki

...
Hírek

Hegedüs Vera kapta 2022-ben a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat

...
Zöld

A Föld nagymamája és az utolsó vadlovak a sarlatánok korában – A Zöld rovat ajánlata karácsonyra

...
Hírek

Színpadra állítják a Meseország mindenkié történeteit

...
Hírek

Vasárnapig látható a Nádas Péter drámájából készült online előadás

...
Könyves Advent

Stefánsson lírai prózában meséli el az emlékek és álmok határvidékén játszódó történetét

...
Hírek

Bookline top50: dr. Máté Gábor népszerűsége az év végén is töretlen

...
Könyves Advent

Negyven mesében bomlik ki a királylány-titok

...
Hírek

Nagyot zuhant a brit írók jövedelme

Polc

Donatella Di Pietrantonio: Meg akartam érteni a szeretethiány következményeit

...

Veres Attila Magyarországai nem jó helyek az életre

...

Negyven év után egy padláson bukkantak rá Czene Béla festményeire

...

Az igazi író élet-halál vitára készteti az igazi olvasókat

...