Sorozat lesz Percy Jackson és az olimposzi hősök kalandjaiból

Sorozat lesz Percy Jackson és az olimposzi hősök kalandjaiból

ro |
Rick Riordan
Percy Jackson és az olimposziak 1. - A villámtolvaj
Ford.: Bozai Ágota, Könyvmolyképző Kiadó, 2016, 373 oldal
-

A Percy Jackson és az olimposziak egy ötkötetes ifjúsági fantasy-sorozat: Rick Riordan hőse egy kamaszfiú (ő Percy Jackson), aki felfedezi, hogy Poszeidón, a tenger istenének fia, ezután pedig hamarosan alá is merül a görög istenek, szörnyek, titánok és egyéb mitológiai lények világában. A sorozat világszerte borzasztóan népszerű, a könyveket eddig több mint negyven nyelvre lefordították, és csak az USA-ban több mint harmincmilliót adtak el belőle.

A regényekből már két film is készült, a Disney+ pedig a héten jelentette be, hogy sorozatot forgat a Percy Jackson és az olimposziak című pentalógiából. A pilotot Rick Riordan írja Jon Steinberggel (Fekete vitorlák), és James Bobin (A Titokzatos Benedict Társaság) fogja rendezni. Az adaptáció hírét Rick Riordan egy videóüzenetben jelentette be, amiben arról is beszélt, hogy James Bobin nagyon jól ismeri a Percy Jackson-könyveket, hiszen a gyerekei nagy rajongók: „Szóval, jó kezekben vagyunk”:

A Percy Jackson és a görög istenek című kötet korábban a Szívünk rajta kiemelt könyve is volt; Bánfi Csilla könyvtárpedagógia tanár akkor azt mondta róla, hogy a könyv szórakoztatóan vezeti be a fiatalokat a görög mitológiába, hiszen sok-sok humorral, mégis érthetően mutatja be azt, a történetekben pedig a viszályoktól a szerelmekig, a hazugságtól a drámáig minden megtalálható.

Forrás: TVLine

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

December eleje óta fut a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak, amelyben az immár ötvenes éveikben járó hősök magánéletét követhetjük végig. Összeszedtük, milyen könyveket olvasnak az új epizódokban Carrie Bradshaw és barátai.

...
Szórakozás

A Lucius Malfoyt alakító Jason Isaacs elárulta, miért támogatja tovább Rowlingot

Szerinte a helyzet összetettebb, mint amilyennek látszik.

...
Szórakozás

Wes Anderson újabb Dahl-adaptáción dolgozik

Wes Anderson újabb Roald Dahl-adaptációra készül: ezúttal a The Wonderful Story of Henry Sugar című novellagyűjtemény történeteit viszi vászonra.

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

...

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

...

Jászberényi Sándor tíz évnyi háborúja

...

Hogyan árjásították a nácik a zsidók könyveit? [Ms. Columbo Olvas]

...

Bereményinek egy páternoszterezés után elment a kedve a hivatalos írói szereptől

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Semmelweis 50 éve egy norvég drámában szagolta ki a kérlelhetetlen igazságot

Bjørneboe-t nem a Semmelweis alakja köré utólag szőtt magasztos vagy patetikus tisztelet foglalkoztatta, hanem a személyiségét és a küzdelmeit szétfeszítő ellentmondások. A Semmelweis ma is pezsdítően és bicskanyitogatóan aktuális dráma.

...
Kritika

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

A gyerekkori szexuális abúzusról és annak későbbi hatásairól szól Borda Réka első regénye, amelynek elbeszélője kisgyerekként válik nagybátyja áldozatává, de már fiatal felnőtt, mire előtörnek belőle az emlékek, és megkezdődik számára a feldolgozás folyamata. Az Égig érő csalán a hét könyve.

...
Gyerekirodalom

Szabó Tibor Benjámin: Megváltozott a világ és erőszakosabbak lettek a történeteink

Nyolc évvel az első EPIC megjelenése után Szabó Tibor Benjámin megírta a folytatást, amelynek rögtön a legelején elrabolnak valakit. A barátok versenyt futnak az idővel, miközben egy titokzatos szekta nyomait kutatják. Szabó Tibor Benjáminnal kötetek közti műfajváltásról, ökológiai zsákutcáról, irodalmi tetoválásokról és a hazai gengszterrap hatásáról is beszélgettünk.